מעבר לתוכן

דינמיקה יחסותית ...פיזיקה 1

הודעות מומלצות

את מפעילה את אותה אינווריאנטה שהשתמשת בה בסעיף הראשון על המערכת של שתי המסות, לפני ואחרי ההתנגשות.

את יודעת מה התנע של A לפני ההתנגשות והתנע של המסה המשותפת אחרי ההתנגשות מצטמצם לך.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

זה לא נותן מסה של 5m. אגף שמאל שלך לא נכון. אני מקבל שם 12m^2c^4, לא 25.

מה זה Pabc? אמרנו להשתמש במערכת של שתי המסות בלבד ולהתעלם מהשלישית.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

בא' נתנו עוד נתון .. א. מה צריך להיות גודל התנע p על מנת שכתוצאה מההתנגשות השנייה יווצרו שני חלקיקים זהים, כל אחד בעל מסה 2m ואנרגיה קינטית במערכת מרכז המסה mc2/2 לכל אחד? ..

אז מכאן זה אמור לתת 25 ..

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לא לפי החישוב שלי.

שימי לב שאת צריכה לחסר p^2c^2 מהאנרגיה בריבוע כדי לקבל את האינווריאנטה לפני ההתנגשות.

את נשארת עם

http://www.codecogs.com/gif.latex?2m%5E2c%5E4+2mc%5E2%5Csqrt%7Bm%5E2c%5E4+p%5E2c%5E2%7D=12m%5E2c%5E4

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

כי בשאלה הראשונה יש אינטראקציה עם המסה השלישית ופה אין.

...הרי ברור לך שהתשובה לסעיף ב' לא אמורה להשתנות אם המסה השלישית קיימת בבעייה או לא. שתי המסות לא מרגישות בה בשלב הזה.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה 

והמסה AB צריכה לנוע עם מרכז המסה שלה? ומתי אני בעצם אדע אם יש מסה נעה במרכז מסה ואז התנע שלה יתאפס ומתי לא ? זאת אומרת בשאלה חייבים להגיד לי שהיא נעה במרכז מסה ואני מסיקה מכך שהתנע 0 ?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

התנע הכולל של כל הגופים הנכללים במערכת מרכז מסה תמיד מתאפס במערכת הזו.

מותר לך להגדיר מערכת מרכז מסה רק לחלק מהגופים בבעייה וזה עדיין יהיה נכון. זו תכונה של מערכת מרכז מסה.

לצורך העניין, אם היית מגדירה מערכת מרכז מסה לגופים A ו-B בלבד אז סכום התנע של שניהם היה מתאפס במערכת הזו (ועדיין, לפני ההתנגשות לכל אחד מהגופים היה תנע שהיה תורם לאינווריאנטה דרך האנרגיה הכוללת)

בסעיף א' היית צריכה להשתמש במערכת מרכז מסה כי הנתון שהיה לך אחרי ההתנגשות עם C היה במערכת מרכז המסה של כל הגופים בבעייה.

בסעיף ב' לא באמת משנה באיזו מערכת את עובדת אחרי ההתנגשות בין A ו-B כי יש לך רק גוף אחד (C לא חלק מהשאלה, כאמור), ולכן בכל מערכת האינווריאנטה תתן לך פשוט את המסה שלו, עד כדי פקטור c וחזקה.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה ..

אני צריכה עזרה עם שתי השאלות האלה בבקשה ..

השאלה הראשונה אני הצלחתי להבין שהאנרגיה הכוללת ביחס לכדור הארץ היא 8 עכשיו אני יכולה גם למצוא את המהירות ביחס לכדור הארץ והיא על ידי פקטור לורנץ כפול mc^2 מכאן אני מוצאת את המהירות אבל איך אני ממירה אותה למהירות ביחס לחללית ??

והשאלה השנייה אני לא מבינה מה הדרך לפתרון 

תודה רבה 

post-343-0-39802700-1372804887_thumb.png

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

6. טרנספורמציית מהירויות אמורה לעבוד. את יודעת שהמהירות של הקליע והחללית באותו כיוון, אז את צריכה לחסר ממהירות הקליע בכדוה"א את מהירות החללית עם הנוסחה המתאימה לחיסור מהירויות יחסותי.

7. מחישוב האינווריאנטה תקבלי ישר את המסה של החלקיק החדש. לגבי התנע החדש, את יכולה לרשום שימור תנע או שימור אנרגיה כוללת כדי לחשב אותו. מכיוון שאת רושמת אותו לפני ואחרי ההתנגשות באותה מערכת (מעבדה), זה בסדר.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה ..

מה שעשיתי בשאלה הזאת זה כך : 

קודם כול אמרתי ש: http://www.codecogs.com/gif.latex?%5Cgamma%20mv-p=0

http://www.codecogs.com/gif.latex?Mc%5E2=%5Cgamma%20mc%5E2+Pc

הצבתי את הגממא  וקיבלתי שתי תשובות למהירות אחת שהיא -c והשנייה היא 0.88235c וניסיתי את שניהם ולא יצאו נכונים ..

תודה 

post-343-0-19329900-1372844507_thumb.png

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל, המהירות שמצאת היא במערכת המעבדה והזמן העצמי נתון במערכת החלקיק.

אם אתה רוצה למצוא את המרחק שהחלקיק עבר במערכת המעבדה (ואני מניח שהשאלה היא עליה ולא על המרחק במערכת החלקיק) את צריכה להמיר את הזמן העצמי למערכת המעבדה. אחרי שמצאת את בטא וגאמא זו לא אמורה להיות בעייה.

אם P=p אני לא רואה משהו לא נכון במשוואה שרשמת.

הפתרון לבטא חייב להיות חיובי (כי הנחת ש-P חיובי בשימור אנרגיה שרשמת, כי הוא מגיע משורש של ריבוע).

לכן c- נפסל (זה גם לא פיזיקלי להניח שחלקיק מסיבי נע במהירות האור, אבל נניח לזה כרגע).

אני מקבל את אותו פתרון כמוך, v=0.88235c.

נערך בתאריך - על-ידי אודי
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אז אתה אומר לי בעצם שאני צריכה לכפול את הזמן בגמא ואז לכפול אותו במהירות שיצאה לי על מנת לקבל את המרחק'?

ושאלה קטנה מתי בעצם אני כופלת בגמא ומתי אני מחלקת בגמא ? זה מאוד מבלבל אותי :( 

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

את צריכה לכפול בגאמא את הזמן.

בדרך כלל את קובעת את הכיוון של הטרנספורמצייה שאת רוצה להשתמש בה לפי מה שנתון בשאלה. פה נתון הזמן במערכת החלקיק (טאו) והמיקום במערכת החלקיק (אפס), ואת מבקשת את הזמן במערכת המעבדה.

בכל מקרה, גם את הטרנספוורמציה ההפוכה מגדירים עם כפל בגאמא ולא עם חילוק, רק שהנתונים והסימנים שמשתמשים בהם משתנים.

הסיטואציה היחידה שבה אפשר להתבלבל בין כפל לחילוק בגאמא היא במקרה של עבודה עם אורך עצמי או זמן עצמי ופה זה קל - האורך במערכת שאינה מערכת המנוחה של הגוף שמודדים את האורך העצמי שלו תמיד יהיה קטן יותר (חלוקה של האורך העצמי בפקטור גאמא) והזמן במערכת שאינה מערכת מנוחה תמיד יהיה ארוך יותר (כפל של הזמן העצמי בפקטור גאמא, כמו פה).

נערך בתאריך - על-ידי אודי
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

תודה ... מה שמבלבל אותי זה שלפעמים כופלים את הזמן בגמא ולפעמים מחלקים את הזמן בגמא כמו פה

http://forums.techstud.net/index.php/topic/6337-%D7%98%D7%A8%D7%A0%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%9E%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%9C%D7%95%D7%A8%D7%A0%D7%A5/

בשאלה הזאת בג' חילקנו את הזמן העצמי בפקטור גמא ...

תודה רבה 

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

את צריכה לשים לב איך את מגדירה "זמן עצמי" ולאיזו מערכת הוא שייך בכל בעייה.

זמן עצמי הוא זמן שנמדד ע"י שעון אחד במערכת שבה הוא במנוחה.

בשאלה הנוכחית הזמן העצמי הוא הזמן טאו במערכת החלקיק, ואנחנו עוברים ממנה למערכת שנעה ביחס אליה ולכן מכפילים את טאו בפקטור גאמא כדי להגיע לזמן לא עצמי.

בשאלה עם קת'ולהו הזמן העצמי הוא הזמן במערכת החללית, ואנחנו עוברים אליה ממערכת שנעה ביחס אליה ולכן מחלקים בפקטור גאמא כדי להגיע לזמן העצמי.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...