Hela פורסם יוני 29, 2013 דיווח שיתוף פורסם יוני 29, 2013 אני לא מבינה איך אני פותרת את השאלות האלה ובשאלה השנייה אני לא יכולה להציב בנוסחאות של היחסות כי אני לא יודעת אם המהירות הנתונה היא ביחס למה ואני משתגעת מזה :( אני רוצה לבכות מזה ...עזרה בבקשה תודה ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Sweex פורסם יוני 29, 2013 דיווח שיתוף פורסם יוני 29, 2013 השאלה עם קותהלו היא ממש Straight forward. הדבר שאת צריכה להיות תמיד מודעת אליו זה באיזו מערכת את נמצאת.בא' שואלים אותך ביחס לצופה במערכת כדה"א, וכל הנתונים שלך הם ביחס לצופה הזה (המהירות והאורך) לכן הזמן שהצופה בכדה"א יראה שיקח לחללית הוא פשוט נובע מהמשוואה X=V*t.ב- ב' שואלים בקשר לצופה בחללית, אז את עוברת אליה. תזכרי שהאורך העצמי הוא תמיד הכי ארוך (כי צופה מבחוץ רואה שהכל מתכווץ) ולכן את לוקחת את המרחק העצמי של כדה"א מהירח ביחס לצופה בכדה"א וכופלת את זה בפאקטור גמא הופכי (1 חלקי גמא). ב- ג' שואלים בקשר לזמן. מצאת כבר את הזמן בסעיף א' ולכן כל מה שאתה עושה זה כופלת את הזמן העצמי של הצופה בכדה"א בפאקטור 1 חלקי גמא (הזמן העצמי יותר קצר).בשאלה השנייה את צריכה להשתמש בנוסחא של אינטרבל ההזמן http://upload.wikimedia.org/math/b/2/5/b252f8ca0f928b314f2c02d1b9ae402c.pngתציבי את הנתונים ומפה אפשר למצוא ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Hela פורסם יוני 29, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם יוני 29, 2013 תודה אבל למה בג' אני צריכה לכפול ב 1 חלקי גמא בנוסחאות כתוב שאני צריכה לכפול בגמא ... :( ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Sweex פורסם יוני 29, 2013 דיווח שיתוף פורסם יוני 29, 2013 הזמן העצמי קצר יותר מהזמן שהצופה החיצוני ימדוד אותו.הצופה בכדה"א רואה שהחללית עוברת את המרחק בין כדה"א לירח ב- L\V אבל הצופה בחללית מרגיש שזה יותר קצר בגלל התקצרות הזמן.בגלל זה כופלים ב- 1 חלקי גמא.אפשר גם לראות את זה ככה: האורך התקצר ביחס למערכת החללית ועכשיו היא רואה שהירח מתקרב אליה במהירות V. אז הזמן שלוקח לה לעבור את המרחק שהתקצר במערכת של החללית יהיה יותר קטן מאשר זה שמדד הצופה בכדה"א. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.