מעבר לתוכן

חדוא 2- שאלה ממתנט

הודעות מומלצות

אני לא רואה פה שום קיצורי דרך או טריקים.

יש לך שישה פרמטרים חופשיים (a1,b1,c1,a2,b2,c2) וארבעה אילוצים עליהם.

זה אומר שבעיקרון יש לך שתי דרגות חופש (פרמטרים) שאתה יכול לבחור אחרי שנסחת את האילוצים ואז למצוא שאר הארבעה ע"י פתרון מערכת משוואות.

1. הצורך ששני המישורים יעברו באותה נקודה נותן לך שני אילוצים (הנקודה מקיימת את שתי משוואות המישור)

2. ישר החיתוך נותן לך אילוץ נוסף. כדי לוודא שהוא נמצא מחוץ לגליל אפשר לקבע את ערך x או y שלו על מספר גדול מ-9.

אני הייתי בוחר ישר נוח ספציפי רחוק מהגליל, למשל ישר נחמד ומקביל למישור xy כגון  x=14, z=-5. זה נותן לך אילוץ אקסטרא אבל לדעתי מבטיח לך פתרון נוח יותר.

3. את שטח פני הגליל צריך כמובן לחשב בקואורדינטות גליליות. זה אינטגרל משטחי מסוג ראשון.

אפשר לבטא את המשטח כפונקציה של תטא ו-z, כאשר גבולות האינטגרציה ב-z שהם המישורים יהיו תלויים בתטא (כי הם תלויים ב-x,y שהם פונקציה של הקבוע r=9 ותטא).

השטח יתן לך אילוץ נוסף שמכיל את כל ששת הפרמטרים, ולכן כדאי לבצע את בחירת הפרמטר או שני הפרמטרים החופשיים כך שתעשה את המשוואה הזו נוחה יותר.

4. יש סיכוי שבחירה מאוד לא מוצלחת של הפרמטרים החופשיים תגרום שלא יהיה פתרון למערכת. אני מניח שאפשר משיקולי אלגברה ליניארית למנוע את זה, אבל לא הייתי משקיע עד כדי כך.

הייתי פשוט בוחר משהו ומנסה לפתור.

נערך בתאריך - על-ידי אודי
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...