מעבר לתוכן

פיזיקה תנע זוויתי ...

Hela

הודעות מומלצות

אבל בחישוב של התנע של מסה נקודתית את צריכה להתחשב בזווית בין המהירות למרחק שהיא גדולה מ-90.

כלומר לחשב את היטל המרחק על הכיוון הניצב למהירות (או היטל המהירות על הכיוון הניצב למרחק, פחות נוח פה).

מכיוון שהמהירות בכיוון ציר y, ההיטל של המרחק על כיוון הניצב הוא פשוט ההיטל של המרחק על ציר x, שיוצא המרחק ממרכז המסה ב-t=0

:dontknow:

נערך בתאריך - על-ידי אודי
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לא לדעתי.

את צריכה את מהירות הסיבוב סביב מרכז המסה, ואם את מחשבת תנ"ז סביב ראשית הצירים אז בכל שימור תנ"ז שתכתבי יש לך איבר נוסף של תנ"ז קווי של מרכז המסה שאת צריכה להתחשב בו.

אם את נורא רוצה לחשב תנ"ז של המסה הנקודתית ב-t=0 ולא רגע לפני ההתנגשות את יכולה.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אם את נורא רוצה לחשב תנ"ז של המסה הנקודתית ב-t=0 ולא רגע לפני ההתנגשות את יכולה.

אתה מדבר על תנ"ז בנקודת ייחוס ראשית הצירים או כאשר זה ביחס למרכז המסה או בשניהם? 

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

ההמלצה שלי לבעייה הזו היא לחשב תנ"ז ביחס למרכז המסה בכל מקרה.

אם חישוב התנ"ז של המסה הנקודתית ביחס למרכז המסה רגע לפני המתיחה מבלבל אותך את יכולה לחשב את התנ"ז שלה ביחס אליו ב-t=0. 

את רק צריכה לזכור שפה את יכולה לעשות את זה כי את מחשבת תנ"ז במערכת מרכז המסה ובמערכת מרכז המסה המיקום של מרכז המסה הוא תמיד הראשית, לא משנה אם הוא משתנה בזמן במערכת המעבדה.

נערך בתאריך - על-ידי אודי
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אז בעצם אני מחשבת את התנ"ז של המסה הנקודתית ביחס למיקום מרכז המסה ב t=0 ע"י חיסור L/2 מ L/6 ומקבלת L/3 ואז אני כופלת במהירות הנתונה זאת אומרת  mvL/3 ואני לא צריכה להטיל כלום ( מהירויות וכד') ?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אבל לחישוב עם ההטלה צריך למצוא זווית והטלות כדי למצוא את המהירות המתאימה ואז להכפיל אותה בR שהוא בעצם המרחק בין מרכז המסה אחרי המתיחה למיקום של המסה הזאת אחרי המתיחה .. לא?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לא. אם את משרטטת את הגיאומטריה של הבעייה את רואה שההטל של המרחק ממרכז המסה רגע לפני המתיחה על הכיוון הניצב למהירות מקביל ושווה למרחק ביניהם על ציר x.

המרחק בין מרכז המסה למסה m על ציר x קבוע מתחילת הבעייה. את לא צריכה לדעת שום זווית כדי לחשב אותו.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...