מעבר לתוכן

אלגברה מודאנית

הודעות מומלצות

רק סעיף ה' בשאלה הבאה: 

http://i.imgur.com/Pu6dlKa.jpg

אם אני לא טועה אז ההעתקה היא אכן הומומורפיזם. אבל אני מסתבכת עם הגרעין, וכל עיניין החח"ע ועל. למי בא לעזור? 

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

טוב אני מתנצל, אני צריך לקרוא את השאלות כשאני יותר מרוכז.

את כמובן צודקת וזה אכן הומומורפיזם.

הגרעין:
כל האיברים שאם תעלי אותם בחזקת n יהיו שווים לאיבר היחידה, כלומר כל האיברים שהסדר שלהם מחלק את n.

חח"ע- אמ"מ הגרעין לא טריוויאלי ולפי מה שאמרנו מקודם זה קורה אמ"מ אין איבר מסדר שמחלק את n.

אפשר לתת תשובה יותר מדויקת, אבל אני לא בטוח שזה יעזור לך:
אם G אבלית אזי היא מהצורה: H+L  (זה סכום ישר), כך ש- H איזומורפית ל- Z^m ו- L סופית.

אז ההעתקה חח"ע אמ"מ הגודל של L זר ל- n 

על- אמ"מ לכל איבר יש שורש n 

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אז זהו, כשאתה אומר "על- אמ"מ לכל איבר יש שורש n" זה די ברור, אבל השאלה אם אני אמורה בעצם להראות שיש/אין שורש כזה לכל איבר. או שמספיק ככה כי לא ידועה לי מה החבורה? 

ולא הבנתי את 2 השורות הלפני אחרונות 

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

את לא יכולה להראות כי זה תלוי בחבורה.

יש חבורות שעבורן זה נכון לדוגמא חבורת שורשי היחידה, ויש חבורות שעבורן זה לא נכון לדוגמא Z.

שתי השורות האחרונות זה משפט שאני כמעט בטוח שלא למדת.

אם זה מעניין אותך את יכולה להסתכל פה:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%94_%D7%90%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%AA_%D7%A0%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%AA_%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%AA

המשפט הזה (שהוא מאוד חשוב בתורת החבורות) אומר שאת יכולה לפרק כל חבורה אבלית נוצרת סופית לסכום ישר של שתי חבורות אחת סופית ואחת חופשית (את יכולה לקרוא בויקי מה זו חבורה חופשית).

ההומומורפיזם הוא חח"ע אמ"מ הוא חח"ע על תת החבורה הסופית.

ועל פי משפט קושי במקרה הזה הוא יהיה חח"ע אם הגודל של תת החבורה זר ל- n 

(אחרת יש להם מחלק משותף ראשוני p ועל פי משפט קושי יש איבר מסדר p ולכן אותו איבר יהיה בגרעין).

בכל אופן, אני חושב שבתשובה שביקשו ממך מספיק לכתוב את הקריטריון שכתבתי לכך שהגרעין לא ריק...

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אכן, אם החבורה לא אבלית זה לא בהכרח הומומורפיזם.

לגבי סעיף א', התשובה היא שלא קיים:
אם היה קיים כזה אז נסמן את התמונה של ההומומורפיזם ב-K , מצד אחד ממשפט האיזו הראשון את יודעת של הסדר של K מחלק את הסדר של G.

מצד שני הסדר של K מחלק את את הסדר של G'  (זו תת חבורה), לכן מכיוון שהסדרים זרים בהכרח הסדר של K שווה ל-1 (כלומר K חבורה טריוויאלית ולכן זהו הומומורפיזם טריווילאי).

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

שאלה: (אני מפגרת בחומר באיזו 2 הרצאות, לכן כל השאלות).אם יש לי 2 חבורות שהן איזומורפיות אחת לשנייה זה אומר שסדר החבורות (מספר האיברים) הוא זהה (כי ההעתקה היא חח"ע ועל)?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

כן.

זה בכלל לא קשור לתורת החבורות אלא לקבוצות. אם יש לך פונקציה חח"ע ועל בין שתי קבוצות סופיות אז הן באותו גודל (איזומורפיזם הוא בפרט פונקציה חח"ע ועל בין קבוצות)

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...