littlerunaway פורסם יוני 9, 2013 דיווח שיתוף פורסם יוני 9, 2013 רק סעיף ה' בשאלה הבאה: http://i.imgur.com/Pu6dlKa.jpg אם אני לא טועה אז ההעתקה היא אכן הומומורפיזם. אבל אני מסתבכת עם הגרעין, וכל עיניין החח"ע ועל. למי בא לעזור? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
incog פורסם יוני 10, 2013 דיווח שיתוף פורסם יוני 10, 2013 . ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
littlerunaway פורסם יוני 10, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם יוני 10, 2013 לא הבנתי למה זה לא הומומורפיזם ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
incog פורסם יוני 10, 2013 דיווח שיתוף פורסם יוני 10, 2013 טוב אני מתנצל, אני צריך לקרוא את השאלות כשאני יותר מרוכז.את כמובן צודקת וזה אכן הומומורפיזם.הגרעין:כל האיברים שאם תעלי אותם בחזקת n יהיו שווים לאיבר היחידה, כלומר כל האיברים שהסדר שלהם מחלק את n.חח"ע- אמ"מ הגרעין לא טריוויאלי ולפי מה שאמרנו מקודם זה קורה אמ"מ אין איבר מסדר שמחלק את n.אפשר לתת תשובה יותר מדויקת, אבל אני לא בטוח שזה יעזור לך:אם G אבלית אזי היא מהצורה: H+L (זה סכום ישר), כך ש- H איזומורפית ל- Z^m ו- L סופית.אז ההעתקה חח"ע אמ"מ הגודל של L זר ל- n על- אמ"מ לכל איבר יש שורש n ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
littlerunaway פורסם יוני 10, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם יוני 10, 2013 אז זהו, כשאתה אומר "על- אמ"מ לכל איבר יש שורש n" זה די ברור, אבל השאלה אם אני אמורה בעצם להראות שיש/אין שורש כזה לכל איבר. או שמספיק ככה כי לא ידועה לי מה החבורה? ולא הבנתי את 2 השורות הלפני אחרונות ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
incog פורסם יוני 10, 2013 דיווח שיתוף פורסם יוני 10, 2013 את לא יכולה להראות כי זה תלוי בחבורה.יש חבורות שעבורן זה נכון לדוגמא חבורת שורשי היחידה, ויש חבורות שעבורן זה לא נכון לדוגמא Z. שתי השורות האחרונות זה משפט שאני כמעט בטוח שלא למדת.אם זה מעניין אותך את יכולה להסתכל פה:http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%94_%D7%90%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%AA_%D7%A0%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%AA_%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%AA המשפט הזה (שהוא מאוד חשוב בתורת החבורות) אומר שאת יכולה לפרק כל חבורה אבלית נוצרת סופית לסכום ישר של שתי חבורות אחת סופית ואחת חופשית (את יכולה לקרוא בויקי מה זו חבורה חופשית).ההומומורפיזם הוא חח"ע אמ"מ הוא חח"ע על תת החבורה הסופית.ועל פי משפט קושי במקרה הזה הוא יהיה חח"ע אם הגודל של תת החבורה זר ל- n (אחרת יש להם מחלק משותף ראשוני p ועל פי משפט קושי יש איבר מסדר p ולכן אותו איבר יהיה בגרעין). בכל אופן, אני חושב שבתשובה שביקשו ממך מספיק לכתוב את הקריטריון שכתבתי לכך שהגרעין לא ריק... ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
littlerunaway פורסם יוני 11, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם יוני 11, 2013 האם זה נכון בחבורות?a^n b^n=(ab)^n כי אני לא זוכרת שזו הייתה אחת מהתכונות ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
incog פורסם יוני 11, 2013 דיווח שיתוף פורסם יוני 11, 2013 זה נכון רק עבור חבורות אבליות(אפשר להוכיח את זה בקלות באינדוקציה על n וזה נובע מאסוציטיביות וקומטטיביות) ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
littlerunaway פורסם יוני 11, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם יוני 11, 2013 הבנתי. אז אם לא היו אומרים לנו שהחבורה אבלית, זה בעצם לא היה בהכרח הומומורפיזם.מה עם סעיף א' בשאלה הזאת? http://i.imgur.com/QzECJ9u.jpg ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
incog פורסם יוני 11, 2013 דיווח שיתוף פורסם יוני 11, 2013 אכן, אם החבורה לא אבלית זה לא בהכרח הומומורפיזם. לגבי סעיף א', התשובה היא שלא קיים:אם היה קיים כזה אז נסמן את התמונה של ההומומורפיזם ב-K , מצד אחד ממשפט האיזו הראשון את יודעת של הסדר של K מחלק את הסדר של G.מצד שני הסדר של K מחלק את את הסדר של G' (זו תת חבורה), לכן מכיוון שהסדרים זרים בהכרח הסדר של K שווה ל-1 (כלומר K חבורה טריוויאלית ולכן זהו הומומורפיזם טריווילאי). ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
littlerunaway פורסם יוני 11, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם יוני 11, 2013 שאלה: (אני מפגרת בחומר באיזו 2 הרצאות, לכן כל השאלות).אם יש לי 2 חבורות שהן איזומורפיות אחת לשנייה זה אומר שסדר החבורות (מספר האיברים) הוא זהה (כי ההעתקה היא חח"ע ועל)? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
incog פורסם יוני 11, 2013 דיווח שיתוף פורסם יוני 11, 2013 כן.זה בכלל לא קשור לתורת החבורות אלא לקבוצות. אם יש לך פונקציה חח"ע ועל בין שתי קבוצות סופיות אז הן באותו גודל (איזומורפיזם הוא בפרט פונקציה חח"ע ועל בין קבוצות) ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.