מעבר לתוכן

קומבינטוריקה - פונקציות יוצרות

הודעות מומלצות

כי המקדם של x^25 מורכב, בביטוי הסופי במסגרת השחורה, משני גורמים: פעם אחת יש כפל במספר 1 ואז אתה לוקח את האיבר בעל החזקה 25, ופעם שניה אתה מקבל את זה מהאיבר x^11 ואז צריך למצוא את המקדם (בסוגריים המרובעים) של x^14 כי אחרי הכפל גם זה תורם ל- x^25.

זו גם הסיבה שבגללה יהיה יותר קשה אם נדלק על המסגרת השחורה, צריך לקבל ביטוי שממנו ברור מהם המקדמים של x^25, מהפונקציה  הראשונית לי זה לא ברור...

נערך בתאריך - על-ידי radagast
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

פירקתי אבל משם דיי הלכתי לאיבוד..

ולמרות שהצלחתי להגיע לביטוי הנכסף בסוף , לא הייתי בטוח , כי דרך הפעולה שלי הייתה :

1)לפרק לבינום 

2)להוציא את כל האיברים אשר בכפילתם ב X10   ,  , יהיו בעלי מקדם אשר גדול מ - 25 (לא הגיוני בגלל שמחפשים את המקדם של 25 ??) .

3)...

ועם זאת , לא ברורה לי כל הלוגיקה של התהליך הנ"ל , אז רציתי  גושפנקא ממישהו . (אני מניח שזה אומר שאני צריך לעבור על היוצרות עוד פעם ..)

ברור לי התהליך של הפירוק לבינום , אבל פחות ברור לי העניין של מחיקת המקדמים הגדולים , שנוצרים מתוך הבינום .. () 

בכל מקרה , תודה .

post-263-0-53904500-1370531416_thumb.jpg

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לא כל כך הבנתי למה הכוונה "מחיקת המקדמים הגדולים". הכוונה בתרגיל היא למצוא מה הצירופים שיכולים לתת מקדם של 25 ולסכום אותם.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...