מעבר לתוכן

עזרה!-מה אפשרויות העומדות בפני מי שניסה לעבור פקולטנה-וכשל

HBD

הודעות מומלצות

הי , כמו שכתבתי פה בפורום לפני כמה שבועות,נרשמתי להנדסת מכונות ואני מתכוון ללמוד את הקורסים של חשמל, במטרה לעבור פקולטה אחרי סמסטר.

השאלה שמעסיקה אותי היא מה יקרא אם לא יקבלו אותי? אפשר לדלג על סמסטר, לשפר בגרויות ולהתקבל על בסיס סכם בסמסטר אחרי?הבנתי שהציונים מגיעים מאוחר אז זה בעייתי..

אם כן, נראה לכם שאני יוכל להישאר במעונות בזמן הסמסטר שבו אני ישפר בגרויות?( ממש קריטי לי לדעת קצת יותר על העניין הזה)

בנושא אחר, מה ההכנה הכי טובה לקראת הלימודים: ללמוד את החומר של הבגרות במתמטיקה/פיזיקה או להתחיל את ההרצאות של הקורסים שאצתרך לקחת בסמסטר ראשון ?

(סיימתי בגרות לפני 5 שנים , במתמטיקה אני בסדר אבל בפיזיקה...לא זוכר כ-ל-ו-ם !)

תודה למי שלקח את הזמן לקרא!

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

ובכן, האפשרות היחידה שנשארת בפני סטודנט שמסרבים לבקשה שלו לעבור פקולטה היא לבצע חראקירי בשביל לשמור על כבוד המשפחה.

וברצינות ולא לפי הסדר:

1. אם אתה לא סטודנט, לא יתנו לך להיות במעונות.

2. חשמל ומכונות עושים רמות שונות של קורסי בסיס. סמסטר ראשון הוא שוק וסמסטר ראשון עם חדוא 1ת של חשמל הוא שוק פי כמה.

3. מאוד קשה לעבור לחשמל מפקולטה אחרת, אלא אם כן יש לך הישגים לימודיים יוצאי דופן. אבל אם היו לך הישגים לימודיים יוצאי דופן אז לא היית לך את הבעיה שיש לך עכשיו.

4. בהתאם לסעיף לנ"ל,  אני ממליץ לך מאוד מאוד בחום (אם אתה רוצה להגיע לחשמל), לשפר בגרויות לפני שאתה מתחיל לימודים ולא אחרי ולהתקבל ישר לחשמל.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

ובכן, האפשרות היחידה שנשארת בפני סטודנט שמסרבים לבקשה שלו לעבור פקולטה היא לבצע חראקירי בשביל לשמור על כבוד המשפחה.

וברצינות ולא לפי הסדר:

1. אם אתה לא סטודנט, לא יתנו לך להיות במעונות.

2. חשמל ומכונות עושים רמות שונות של קורסי בסיס. סמסטר ראשון הוא שוק וסמסטר ראשון עם חדוא 1ת של חשמל הוא שוק פי כמה.

3. מאוד קשה לעבור לחשמל מפקולטה אחרת, אלא אם כן יש לך הישגים לימודיים יוצאי דופן. אבל אם היו לך הישגים לימודיים יוצאי דופן אז לא היית לך את הבעיה שיש לך עכשיו.

4. בהתאם לסעיף לנ"ל, אני ממליץ לך מאוד מאוד בחום (אם אתה רוצה להגיע לחשמל), לשפר בגרויות לפני שאתה מתחיל לימודים ולא אחרי ולהתקבל ישר לחשמל.

כבר מאוחר מדיי לפשר בגרויות..אני צריך בסמסטר ראשון ממוצע 80 בשביל לעבור,זה עד כדי כך קשה?!

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

שמל.

כבר מאוחר מדיי לפשר בגרויות..אני צריך בסמסטר ראשון ממוצע 80 בשביל לעבור,זה עד כדי כך קשה?!

אולי לא קל, אבל לדעתי גם לא מטורף. 

-קודם כל תברר האם חובה עליך לעשות חדווא 1ת (של חשמל) או שאתה יכול לעשות 1מ (של מכונות) לפי מה שהבנתי ההבדלים בין המבחנים שלהם גדולים, גם אם על הנייר מדובר כמעט באותו סילבוס. 

-אלגברה עושים 1מ בשני הפקולטות אם אני זוכר נכון- מדובר לדעתי בקורס שעם השקעה "טובה" במהלך הסמסטר אין סיבה להוציא בו פחות מ 80. 

-שפת C וכימיה- מדובר בקורסים שבמבט לאחור ייראו לך כנראה הכי קלים בתואר. יש פה את האפקט של סמסטר ראשון, אבל אם תשקיע טוב האסימון ייפול לך בשלב מוקדם ותוכל להצליח מאוד. 

-אם תצליח לתפוס מקום ב "מבוא יצירתי להנדסת מכונות" או קורס ספורט- הרווחת עוד תרומה קטנה לממוצע כלפי מעלה. 

-אם יש לך זמן פנוי הייתי ממליץ ללמוד ולתרגל שפת C לבד בעזרת המון חומר שיש באינטרנט. זה מקצוע שבו אין שום ערך להרצאות ולתרגולים לדעתי, צריך פשוט לשבת לטחון שעות ולכתוב תוכניות לבד. 

אני למדתי לבד לפני סמסטר ראשון, לא הלכתי לאף הרצאה ותרגול והוצאתי ציון מטורף בזכות התרגול והעובדה שלא רפרנסתי ש.ב. 

*אצלי הממוצע בסמסטר ראשון בהנדסת מכונות היה 88 (לקחתי מומלצת+מבוא יצירתי)

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

שמל.

אולי לא קל, אבל לדעתי גם לא מטורף.

-קודם כל תברר האם חובה עליך לעשות חדווא 1ת (של חשמל) או שאתה יכול לעשות 1מ (של מכונות) לפי מה שהבנתי ההבדלים בין המבחנים שלהם גדולים, גם אם על הנייר מדובר כמעט באותו סילבוס.

-אלגברה עושים 1מ בשני הפקולטות אם אני זוכר נכון- מדובר לדעתי בקורס שעם השקעה "טובה" במהלך הסמסטר אין סיבה להוציא בו פחות מ 80.

-שפת C וכימיה- מדובר בקורסים שבמבט לאחור ייראו לך כנראה הכי קלים בתואר. יש פה את האפקט של סמסטר ראשון, אבל אם תשקיע טוב האסימון ייפול לך בשלב מוקדם ותוכל להצליח מאוד.

-אם תצליח לתפוס מקום ב "מבוא יצירתי להנדסת מכונות" או קורס ספורט- הרווחת עוד תרומה קטנה לממוצע כלפי מעלה.

*אצלי הממוצע בסמסטר ראשון בהנדסת מכונות היה 88 (לקחתי מומלצת+מבוא יצירתי)

יש להם דרישה שבשביל לעבור חובה לקחת את הקורסים חדוא 1ת אלגברה 1מ ופיזיקה 1מ, לקבל בהם מעל 80 ,צריך בסהכ 18 נקודות זכות ויחס הצלחות של לפחות 0.9

ולקבל בנוסף ממוצע סמסטר גם מעל 80

לי זה לא אומר הרבה !

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אה זה כבר מצב אחר ממה שתיארת קודם (ממוצע 80 בלבד). 

תכלס זה עדיין אפשרי כמובן, אבל יותר קשה ממה שחשבתי. אולי תשקול לעשות קורס קיץ לפני תחילת הלימודים? יכול מאוד להוריד לך מהעומס של סמסטר ראשון, וכמעט בטוח שיוביל לציונים טובים יותר.

תכלס את כל הקורסים שאתה צריך (אולי חוץ מכימיה) אמורים ללמד בקיץ

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

קורס קיץ אני לא יכול ,זה נופל בול על חודש שאני בחול..אני ינסה ללמוד מהיוטוב הרצאות ראשונות ,אבל באמת אני מקווה שלא נכנסתי למשהו גדול עלי :/

אני עכשיו גם מנסה לשפר פסיכומטרי ןבגרות מתמטיקה אבל לא נראלי שזה יספיק לי! איייי למה נכנסתי חח

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

תראה לבד,

http://webcourse.cs.technion.ac.il/234114/Spring2013/en/ho_Previous%20Exams.html

בעיקרון הרמה לא קשה מידי ואפשר לקבל ציונים יפים מאוד בקורס, מצד שני יש גם הרבה נכשלים.

אתה מחוייב לקחת את הקורס 234114/7? או שאתה יכול לקחת גם את 234111?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

תודה על הקישור ראיתי את אחד המבחנים, ותשמע אני לא זוכא איך לכתוב קוד אבל אני מאמין שמרעננים את הכל לא? או שמתבססים על מה שנלמד בתיכןן כבסיס לקורס?? אם כן זה בעייתי..

וכעיקרון אני מחוייב לקחת חדוא 1ת ,פיזיקה 1מ ואלגברה 1מ (ולקבל בהם ממוצע 80) בשביל לעבור לחשמל. בנוסף צריך ממוצע כללי של 80 וסה"כ 18 נקודות זכות

אני יכול לבחור לפי דעתי או מבוא למדעי המחשב או מערכות ספרתיות.מה יותר קל/פחות חומר,בשביל שאני יוכל להתרכז בקורסים האחרים?

תודה על התגובות כולם!

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

בעיקרון במדמ"ח לומדים הכל מהתחלה, כמובן שלמי שיש רקע קל יותר...

לדעתי הציונים בספרתיות נמוכים יותר באופן כללי.

ואם אתה יכול לקחת את 234111 זה עדיף, הוא קל יותר משמעותית.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

זה טוב שיש לך רקע במדעי המחשב. אל תבנה על ההרצאות במדמ"ח שילמדו אותך את החומר..

רוב מה שהולך שם זה סטודנטים שיש להם נקודת פתיחה טובה (נסיון בתכנות) מראים למרצה כמה הם יודעים.

עדיף לקחת מבוא למדמ"ח על ספרתיות, השאלה אם אתה חייב לבחור אחד משני אלה?

אם אתה לחוץ על 80 בכל מקצוע הייתי ממליצה לקחת משהו יותר קליל (למשל כימיה כללית), ובכלמקרה לרפד בספורט/הומניסטי כדי להעלות את הממוצע

(כי אני מאמינה שגם הממוצע יכול לעזור לך אפילו שזה לא החוק היבש. למשל אם יהיה לך 78 בקורס מסוים אבל ממוצע 85+)

קשה אפשר לנבא אם תצליח או לא. (גם על עצמי לא ידעתי לחזות מראש)

קח בחשבון שאתה לוקח סיכון. תעשה את המיטב בשביל להצליח ותכנן את דרכי הפעולה במידה וזה לא יעבוד.

בהצלחה :icon_thumright:

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

בדקתי באתר http://www.bstudent.org/Course/18/ בעזרת הממוצע שכתוב שם בכל קורס,חישבתי ממוצע של סמסטר בגדול זה 78. אני מקווה שעם הרבה עבודה אני יעבור את ה80 והכל יהיה בסדר!!!!

אני לא בטוח כמה האתר הזה אמין... סתם בשביל ההשוואה בדקתי ובסמסטר הראשון שלי הממוצע בחדוא1ת היה באיזור ה60.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

זה טוב שיש לך רקע במדעי המחשב. אל תבנה על ההרצאות במדמ"ח שילמדו אותך את החומר..

רוב מה שהולך שם זה סטודנטים שיש להם נקודת פתיחה טובה (נסיון בתכנות) מראים למרצה כמה הם יודעים.

עדיף לקחת מבוא למדמ"ח על ספרתיות, השאלה אם אתה חייב לבחור אחד משני אלה?

אם אתה לחוץ על 80 בכל מקצוע הייתי ממליצה לקחת משהו יותר קליל (למשל כימיה כללית), ובכלמקרה לרפד בספורט/הומניסטי כדי להעלות את הממוצע

(כי אני מאמינה שגם הממוצע יכול לעזור לך אפילו שזה לא החוק היבש. למשל אם יהיה לך 78 בקורס מסוים אבל ממוצע 85+)

קשה אפשר לנבא אם תצליח או לא. (גם על עצמי לא ידעתי לחזות מראש)

קח בחשבון שאתה לוקח סיכון. תעשה את המיטב בשביל להצליח ותכנן את דרכי הפעולה במידה וזה לא יעבוד.

בהצלחה :icon_thumright:

אני לא יודע אם זה חובה לקחת או זה או זה, אבל הבנתי שאין סיכוי לקבל ספורט ועאלה בסמסטר הראשון( עניין של פזם או משהו כזה חח)

וכן שום דבק לא בטוח בגלל זה אני חושב מעכשיו מה לעשות במקרא ולא ילך!

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

בדקתי באתר http://www.bstudent.org/Course/18/ בעזרת הממוצע שכתוב שם בכל קורס,חישבתי ממוצע של סמסטר בגדול זה 78. אני מקווה שעם הרבה עבודה אני יעבור את ה80 והכל יהיה בסדר!!!!

אני לא בטוח כמה האתר הזה אמין... סתם בשביל ההשוואה בדקתי ובסמסטר הראשון שלי הממוצע בחדוא1ת היה באיזור ה60.

כשאתה אומר שהממוצע היה 60, הרוב למדו וחרשו או איך זה הולך? מה האוירה שם? שאני ידע למקם את עצמי ביחס למה שיהיה..

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אין לך מה להיתפס על הממוצעים של הקורסים יותר מידי, הנתונים האלה לא אומרים כלום.

בעקרון ברוב הקורסים הגדולים הממוצע די זהה, בסביבות ה75.

תעשה את הכי טוב שלך.

אני יודע להגיד לך שבסמסטר שעבר (חורף), הממוצעים היו:

חדו"א 1ת - 71

אלגברה א - 75

מבוא למדמ"ח - 76

ספרתיות - 73

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

יש ספורט מיוחד לסטודנטים חדשים כדי שגם שנה א' יוכלו להרשם

וואללה טוב לדעת , המזכירה של הנדסת חשמל אמרה לי שאין סיכוי!!! זה לא נראה "רע" שאני לוקח את זה רק בשביל הממוצע נכון?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...