מעבר לתוכן

פיסיקה 1 כוחות

Hela

הודעות מומלצות

הכוונה להבנתי שהגופים משוחררים ממנוחה ולא מתחילים לדחוף אותם לכיוון כלשהוא.

את צריכה לחשב את הכוח השקול בכיוון X.

בבירור אם מסתכלים על כבידה בלבד היא נוטה לכיוון הגוף הימני, אבל צריך לראות מה החיכוך הסטטי המקסימלי (בהנחה שהוא פועל שמאלה) מסוגל לאזן.

אם החיכוך המקסימלי המשותף על שתי המסות גדול או שווה לכוח הכבידה השקול על שתיהן המסות לא יזוזו. אם הוא קטן יותר הן תזוזנה ימינה.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לא הבנתי למה אתה מתכוון בלאזן את הכבידה של המסה  .. אתה מתכוון לכך שאנחנו לא כותבים בסרטוט כוחות fsmax כי אנחנו לא יודעים אם זה בסף החלקה עכשיו אנחנו כותבים רק fs1 ו fs2 ולכן יצא לנו בסוף משוואה של fs1+fs2 שהם בעצם לא fsmax ואז אנחנו מחשבים את כוח החיכוך המקסימלי של שניהם ביחד fs1max+fs2max ורואים האם המקסימילי של שניהם קטן או שווה או גדול מהחיכוך הסטטי ?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

א. כשאני כותב פה fs1+fs2 אני מתכוון ל-fsmax1+fsmax2. אין בשאלה הזו משמעות לכח חיכוך אחר, חיכוך קינטי או חיכוך סטטי לא מקסימלי לא מעניינים אותי פה.

ב. הכבידה השקולה מושכת את שתי המסות ימינה ולכן החיכוך הסטטי פועל שמאלה.

ג. אני בודק את סכום החיכוך המקסימלי על שתי המסות ורואה אם הוא גדול, קטן או שווה לכבידה השקולה על שתיהן (הכבידה על המסה הימנית ימינה פחות הכבידה על המסה השמאלית שמאלה).

ד. אם הוא גדול או שווה לכבידה השקולה, המסות לא יזוזו. אם הוא קטן הן יזוזו ימינה.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...