yanivdan98 פורסם אפריל 21, 2013 דיווח שיתוף פורסם אפריל 21, 2013 הי יש לי שאלה שהיא מאוד מאוד קלה, אבל משום מה משהו לא מסתדר לי: אם יש לי את המטריצה: M =[a,0;0,b] = (a 0)(0 b ) ואני מחשב את ההופכי שלה ,זה: M^-1 =(b,0;0,a)/ |ab| ואם אני מחשב את הדרמיננט של M^-1 אז אני מקבל ש- : |M^-1| = | (b,0;0,a) | / |ab| =|ab| / |ab| =1 וזה לא מסתדר לי , כי ידוע ש- | M^-1 | = 1/|M| = 1/|ab| איפה אני טועה? אני יודע שאלה מאוד קלה, אבל לא יודע משום מה לא מסתדר לי, אולי בגלל כמות השעות שאני כבר לומד ;) ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם אפריל 21, 2013 דיווח שיתוף פורסם אפריל 21, 2013 (נערך) אתה טועה בחישוב הארוך של הדטרמיננט של המטריצה ההופכית, ותראה את זה מייד אם תכניס את המקדם הסקלרי לתוך המטריצה (כלומר, תכפול את שני אברי המטריצה השונים מאפס בסקלר ואז תחשב את הדטרמיננטה).בחישוב דטרמיננטה של מטריצה עם מקדם סקלרי המקדם הסקלרי מקבל חזקה של דרגת המטריצה, כלומר פה:http://www.codecogs.com/gif.latex?det(M%5E%7B-1%7D)=%5Cfrac%7Bab-0%7D%7B%7Cab%7C%5E2%7D=%5Cfrac%7B1%7D%7B%7Cab%7C%7D(בהנחה ש-ab חיובי) נערך בתאריך אפריל 21, 2013 - על-ידי אודי ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Boris פורסם אפריל 21, 2013 דיווח שיתוף פורסם אפריל 21, 2013 מה שכתבת לא הכי ברור, אבל המטריצהhttp://i.imgur.com/UjRmMZg.gifהיא סינגולרית ואין לה הופכית. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם אפריל 21, 2013 דיווח שיתוף פורסם אפריל 21, 2013 זה סתם בלגן בגלל האנגלית, בוריס. תסתכל על השורה הראשונה, המטריצה שהוא מגדיר שם אלכסונית והפיכה ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Boris פורסם אפריל 21, 2013 דיווח שיתוף פורסם אפריל 21, 2013 אה, אז מה שאודי כתב ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
yanivdan98 פורסם אפריל 21, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם אפריל 21, 2013 הי בוריס, המטריצה היא אלכסונית ויש לה באלכסונים את a ולמטה את b. משהו מוצא איפה הסתירה במה שרשמתי? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם אפריל 21, 2013 דיווח שיתוף פורסם אפריל 21, 2013 כן. וכבר הסברתי מהי. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
yanivdan98 פורסם אפריל 21, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם אפריל 21, 2013 הי אודי, תודה על התשובה, עדיין לא ברור לי למה במכנה יש לך משהו בחזקת 2 ולא בחזקת 1? אני פשוט עובד לפי הגדרה: M^-1 =[b,0;0,a] /det(M) det([b,0;0,a]) =det(M) עדיין לא מצליח להבין איך הגעת לזה? תודה מראש :) ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם אפריל 21, 2013 דיווח שיתוף פורסם אפריל 21, 2013 (נערך) כבר הסברתי את זה, כנראה שזה היה לא ברור אז ננסה שוב בניסוח אחר. כשיש לך חישוב דטרמיננטה של מטריצה עם מקדם סקלרי (פה: c=|ab|^-1), המקדם הסקלרי מקבל חזקה של מספר השורות במטריצה.http://www.codecogs.com/gif.latex?det(cA)=c%5Ed%5C,det(A)אתה השמטת את החזקה הזו.למה המקדם מקבל חזקה? כי הוא כופל כל איבר במטריצה, ולכן אם תכניס אותו למטריצה ותחשב את הדטרמיננטה תראה שהחזקה מופיעה באופן טבעי. נערך בתאריך אפריל 21, 2013 - על-ידי אודי 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
yanivdan98 פורסם אפריל 21, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם אפריל 21, 2013 תודה רבה לך :) עכשיו מובן.. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם אפריל 21, 2013 דיווח שיתוף פורסם אפריל 21, 2013 על-לא-דבר:) ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.