מעבר לתוכן

אנא עזרו לסטודנט נואש

הודעות מומלצות

שלום רב ותודה על זמנכם.
אני סטודנט שמתחיל סמסטר רביעי בפקולטה לפיסיקה.
המצב האקדמי שלי תקין וכן הממוצע.
אבל אני לא מרוצה ממנו, כרגע פרסתי את התואר ל4 שנים במקום 3, אבל זה לא עושה לי את החיים קלים יותר בעיקר לנוכח העובדה שקורסים הם חד שנתיים.
אין לי שום רצון לסיים את התואר עם ממוצע בינוני שלא יאפשר לי להמשיך לתואר שני ויעשה לי קשיים להשתלב בתעשייה (למרות שאני כבר עובד למעלה משנתיים לא בתחום).
הממוצע שלי כרגע לא מאפשר לעבור לאף פקולטה אחרת אשר שקולה לפיסיקה ברמת המקצועות הנלמדים בה: חשמל\מדמ"ח.
כרגע המצב הוא שחזרתי כבר על 3 קורסים (ושיפרתי לציון שאני מרוצה ממנו) אבל אני אצטרך לחזור על חדו"א 1,2ת' ופיסיקה 2פ (ונכון להיום כנראה עוד קורס פקולטי).
אין לי שום רצון להמשיך לנסות לשרוד תואר כשכבר ברור לי שאני לא אצטיין בו או אוכל להמשיך לעסוק בו.
אני מחפש עצה טובה לגבי המשך דרכי בטכניון בין אם זה מעבר לפקולטה אחרת.
אשמח לשמוע כל עצה או דעה תודה רבה.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אני סיימתי את התואר בפיזיקה בממוצע מאוד פושר(וגם מרחתי אותו). לי זה לא הפריע כלכך כי לא היו לי שאיפות גדולות בחיים, והחלטתי שבטכניון לא אמשיך לתואר מתקדם עקב הרגשה של חוסר מוטיבציה וכישלון רב. 

אחרי שנה של הפסקה הרגשתי שבא לי לנסות שוב במקום אחר. נרשמתי לתואר שני באב"ג(באת"א רצו שאבוא לכל מני ראיונות קבלה, ולמי יש כוח וכשרון לזה), אבל שם זה דיכאון כפול - פיזיקה אותה פיזיקה, אבל מסביב חול ומדבר. פרשתי כמעט מיד.

אם אתה מרגיש שאין לך רצון להמשיך בפיזיקה בכלל, ואין אפשרות להוציא ממוצע 80+ במאמץ מינימלי(בשביל התעודה לאמא), אז הייתי שוקל להחליף תחום כבר עכשיו. איזה תחום זה כבר תלוי בך.  רבים עם ממוצע פושר הולכים למכונות. לדעתי זה דיכאון לא נורמלי ללמוד שם, אבל יש כאלה שדווקא מרוצים. יש גם מעשיה וטיול - לימודים יותר קלים, ועבודה low-hightech מובטחת. אולי גם שווה לשקול להחליף מוסד לימודים. 

הקטע החשוב הוא לא ללמוד תוך כדי סבל - זה לא שווה את זה, אפילו תמורת הסמל של טכניון בתעודה.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...