ארז פורסם מרץ 11, 2013 דיווח שיתוף פורסם מרץ 11, 2013 אני יודע שקיים משפט שאומר שאם לנגזרת של פונקציה יש נקודת אי רציפות אז זו אי רציפות מסוג שני בלבד (כלומר אי רציפות "קפיצה" או "סליקה", לא אפשריות).מישהו יודע מה ההוכחה למשפט? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
incog פורסם מרץ 11, 2013 דיווח שיתוף פורסם מרץ 11, 2013 תעזר במשפט דארבו ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
ארז פורסם מרץ 11, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם מרץ 11, 2013 תודה על התשובה המהירה...עברתי על המשפט וההוכחה אבל אני לא רואה את הקשר לרציפות של הנגזרת. אני לא רואה על איזה שלב בהוכחה זה יכול להשפיע... אשמח להסבר נוסף... ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
ohad פורסם מרץ 11, 2013 דיווח שיתוף פורסם מרץ 11, 2013 http://i.imm.io/YZWJ.pngעכשיו אני אקרא את זה לוודא שאני מבין ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
incog פורסם מרץ 11, 2013 דיווח שיתוף פורסם מרץ 11, 2013 טוב אני אסביר לך איך מראים שהיא לא יכולה להיות סליקה (את יתר המקרים מוכיחים בדיוק באותו אופן)תהא f גזירה על כל הישר ונניח בשלילה שיש לה נקודת אי רציפות סליקה x_0כלומר f'(x_0)->L ו- L שונה מ- f'(x_0 בה"כ נניח f'(x_0)>L , כעת על פי הגדרת הגבול קיים r כך שלכל |x-x_0|<r| מתקיים:f'(x)<(L+f'(x_0))/2 (+)עכשיו נסתכל על הקטע: (x_0-r/2,x_0)על פי משפט דארבו קיים: c בתוך הקטע כך ש:f'©=(L+f'(x_0))/2 , בסתירה ל- (+) אני מקווה שעכשיו זה מובן.למעשה מה שמוכיחים הוא הרבה יותר חזק ממה שכתבת, מוכיחים שלא יכול להיות גבול חד צדדי (גם לא במובן הרחב) ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
incog פורסם מרץ 11, 2013 דיווח שיתוף פורסם מרץ 11, 2013 @@ohad,זו בהחלט הוכחה נחמדה, אבל זה לא משפט דארבו...זה משפט דארבו:http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%98_%D7%93%D7%90%D7%A8%D7%91%D7%95 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
ohad פורסם מרץ 11, 2013 דיווח שיתוף פורסם מרץ 11, 2013 זה סיכום של המרצה ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
dudu1212 פורסם מרץ 11, 2013 דיווח שיתוף פורסם מרץ 11, 2013 טוב אני אסביר לך איך מראים שהיא לא יכולה להיות סליקה (את יתר המקרים מוכיחים בדיוק באותו אופן)תהא f גזירה על כל הישר ונניח בשלילה שיש לה נקודת אי רציפות סליקה x_0כלומר f'(x_0)->L ו- L שונה מ- f'(x_0 בה"כ נניח f'(x_0)>L , כעת על פי הגדרת הגבול קיים r כך שלכל |x-x_0|<r| מתקיים:f'(x)<(L+f'(x_0))/2 (+)עכשיו נסתכל על הקטע: (x_0-r/2,x_0)על פי משפט דארבו קיים: c בתוך הקטע כך ש:f'©=(L+f'(x_0))/2 , בסתירה ל- (+) אני מקווה שעכשיו זה מובן.למעשה מה שמוכיחים הוא הרבה יותר חזק ממה שכתבת, מוכיחים שלא יכול להיות גבול חד צדדי (גם לא במובן הרחב)אתה יכול לפרט את המשוואות האדומות? תודה ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
incog פורסם מרץ 11, 2013 דיווח שיתוף פורסם מרץ 11, 2013 משוואה ראשונה:נובעת מהגדרת הגבול, בחרתי epsilon= (f'(x_0)-L)/2 ואז אתה יודע שקיים r עבור האפסילון כך שלכל |x-x_0|<r| מתקיים:|f'(x)-L|<epsilon| ועכשיו תפתח את הערך המוחלט ותעביר אגף ותקבל את הראשון. עבור השני:מתקיים:f'(x_0-r/2)<(L+f'(x_0))/2 (על פי המשוואה הראשונה ומכיוון ש: x_0-r/2 נמצא בסביבה ה- r של x_0 כמו כן: f'(x_0)<(L+f'(x_0))/2 (על פי ההנחה שלנו ש: f'(x_0)>L)לכן אם נסמן h=(L+f'(x_0))/2 אזי:f'(x_0-r/2)<h<f'(x_0) d לכן משפט דארבו אומר לך (תראה את הציטוט המלא בלינק שהבאתי בויקפדיה) שקיים c בין x_0-r/2 לבין x_0 כך ש:f'©=h וזו סתירה (כי |c-X_0|<r| כמובן לכן זו סתירה למשוואה הראשונה) 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.