אני פורסם פברואר 20, 2013 דיווח שיתוף פורסם פברואר 20, 2013 חללית בעלת אורך עצמי L0 נעה במהירות v = 0.8c יחסית למערכת המעבדה שאלה: לאורך ציר x. בחרטום (A) ובזנב ( החללית מותקנים פנסי איתות, המופעלים לסירוגין כל זמן τ. כלומר, במערכת החללית : פנס A נדלק ב- t=0 , פנס B נדלק ב- t= τ , -פנס A נדלק שוב ב- t = 2τ וכו'.... מהו התנאי על τ שמאורעות הדלקת שני הפנסים יהיו בו-זמניים במערכת המעבדה? מהו המרחק L בין הפנסים לפי מערכת המעבדה ברגע הידלקם יחד? פתרתי את השאלה אבל בתשובות הייתה מוצעת דרך אחרת לפיה הגודל L2-Tm2=L02-T2 (כאשר T זה טאו) אינווריאנטי במעבדה ובחללית. למה זה נכון? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם פברואר 20, 2013 דיווח שיתוף פורסם פברואר 20, 2013 הסימונים שלך לא ברורים. מה זה Tm2 ו-L02? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם פברואר 20, 2013 דיווח שיתוף פורסם פברואר 20, 2013 (נערך) אם אני מבין נכון את הסימון ו: - L02 הוא האורך העצמי L0 בריבוע- T2 הוא טאו (הפרש הזמנים בין הדלקת הפנסים במערכת החללית) בריבוע- L2 הוא המרחק בין הפנסים במערכת המעבדה בריבוע- Tm2 הוא הפרש הזמנים בין הדלקת הפנסים במערכת המעבדה בריבוע (צ"ל אפס)....אז האינוואריאנטה הזו היא האינטרוול והיא פרופורציונית לזמן העצמי שחלף בין שתי המאורעות (טאו בריבוע). במקרה החד ממדי: http://www.codecogs.com/gif.latex?-ds%5E2=-c%5E2d%5Ctau%5E2=dx%5E2-c%5E2dt%5E2 אני מניח שאתה עובד ביחידות בהן c=1.כמובן שזמן עצמי בין שני מאורעות הוא גודל אחד (וזהה לזמן הנמדד במערכת החללית) נערך בתאריך פברואר 20, 2013 - על-ידי אודי ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אני פורסם פברואר 21, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם פברואר 21, 2013 תודה רבה! :) ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.