roni213 פורסם פברואר 9, 2013 דיווח שיתוף פורסם פברואר 9, 2013 אהלן, אני צריך קצת עזרה בפתרון התרגיל הבא: רוצים לבדוק את הסיכוי שתא טלפון יהיה פנוי בתוך מספר X דקות. (כלומר ישאר פנוי במשך X דקות הבאות, מרגע מסויים שהוא פנוי) עורכים את סדרת הניסויים הבאה: בהינתן שתא טלפון פנוי ברגע מסויים, מחליטים על מספר t (דקות) בין 1-10 ובודקים האם התא פנוי או לא. מקבצים את התוצאות לטבלה הבאה: interval 1-2 2-3 3-4 4-5sucsses s1 s2 s3 s4 fail f1 f2 f3 f4כך ש: f(1) הוא מספר הכשלונות באינטרוול 1 וכו'. כנ"ל עבור s(x) שהוא מספר ההצלחות שנמדד באינטרוול x צריך למצוא את הסיכוי שהתא יישאר פנוי המשך הX דקות הבאות. אז הגדרתי:a(x)=s(x)/s(x)+f(x) w ואז מאחר וכדי שתא ישאר פנוי במשך X דקות, עליו להיות פנוי במשך x-1 דקות x-2 וכו'לכן p(x)=a(x)*a(x-1)*a(x*2) * ..* a1 אבל אני דיי בטוח שזה לא נכון,אשמח לעזרה! תודה! ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Paranoid פורסם פברואר 9, 2013 דיווח שיתוף פורסם פברואר 9, 2013 לא הבנתי את הניסוי.מאיפה הגיעו האינטרוולים? כמה פעמים בודקים אם התא פנוי? איך בוחרים את t? מה המשמעות של הצלחה/כישלון? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
roni213 פורסם פברואר 9, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם פברואר 9, 2013 אני מתנצל אם משהו לא היה ברור, t אני מניח שהוא מתפלג בצורה שווה בין הניסויים. כך שלכל אינטרוול מספר דומה של דגימות. מבצעים מספר K ניסויים, לכל ניסוי יש t כך שבוחרים t בין 1 ל10, ו t מתפלג אחיד (זה אני מניח) בין K הניסויים. t מייצג את מספר הדקות שהמתינו לפני שבדקו שוב האם התא פנוי. כל ניסוי מייצר דגימה אותה אוגרים בטבלה. לדוגמא: לאחר שנתקבל כי התא פנוי, הגרילו (או עברו באופן מסודר זה לא קריטי, העיקר שהפיזור אחיד) t=2 כלומר חיכו שתי דקות ואז בדקו האם התא פנוי או לא. אם פנוי הניסוי הצליח אם לא אז לא. בצורה דומה ערכו עוד K-1 ניסויים. אם נבחר t=2.4 אזי משייכים את הדוגמא שלו לאינטרוול המתאים בטבלה קרי 2-3. (בין שתיים לשלוש דקות) צריך למצוא בהינתן שנתון תא פנוי, מה הסיכוי שנוא יישאר פנוי במשך t דקות הבאות (t בין 1 ל 10) שוב תודה ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Paranoid פורסם פברואר 9, 2013 דיווח שיתוף פורסם פברואר 9, 2013 אי אפשר באמת למצוא הסתברות על סמך מספר סופי של ניסויים.. זה כמו שאני אטיל מטבע 4 פעמים, ייצא לי 3 פעמים עץ ופעם אחת פלי ואני אשאל אותך מה ההסתברות שייצא פלי כשמטילים מטבע.ואם נניח לרגע שכן, למה בעצם ההסתברות היא לא מה שהגדרת כ a(x) w?המכפלה שרשמת הייתה הגיונית אם המאורעות היו בלתי תלויים, מה שאני מניח שלא נכון (אני לא יכול להגיד בוודאות כי הניסוי עדיין לא לגמרי ברור לי) ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.