Hela פורסם פברואר 6, 2013 דיווח שיתוף פורסם פברואר 6, 2013 אני יודעת שזאת אמורה להיות שאלה קלה אבל התשובה היא ד' ולפי דעתי היא צריכה להיות ה' הפונקציה הזאת לא מונוטונית עולה ממש היא לא מונוטונית עולה ממש כי כאשר גוזרים אותה ומשווים לאפס היא מתאפסת בשורש n פאי ומדובר כאן על כול איקס שגדול או שווה לאפס שזה גם ככה לא אומר כלום על מונוטוניות ממש .. ושורש n פאי לא יכול להיות מקסימום או מינימום כי הפונקציה עולה (אבל לא ממש ) בכול התחום בו היא נמצאת .. האם מה שאני אומרת נכון ?!! תודה לכול העוזרים .. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Paranoid פורסם פברואר 6, 2013 דיווח שיתוף פורסם פברואר 6, 2013 למרות שהנגזרת מתאפסת בנקודות מסויימות עדיין מתקיים :אם http://upload.wikimedia.org/math/a/5/2/a5288cd5b850eaa42cd2a53503d511a5.pngשזה התנאי למונוטונית ממש.כלומר, אם אני זוכר נכון- הפונקציה היא עולה אבל לא ממש רק אם היא קבועה בקטע מסויים= הנגזרת מתאפסת בקטע ולא בנקודה. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Hela פורסם פברואר 6, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם פברואר 6, 2013 תודה .. אתה יכול לתת לי דוגמא לפונקציה מונוטונית עולה אבל לא ממש ?.. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
radagast פורסם פברואר 6, 2013 דיווח שיתוף פורסם פברואר 6, 2013 נגזרת חיובית זה תנאי מספיק לפונקציה מונוטונית עולה ממש, אך לא הכרחי.כלומר, נגזרת חיובית => פונקציה עולה ממש, אך תתכן פונקציה עם נגזרת ששווה 0 בנקודה כלשהי ולמרות זאת היא תהיה עולה ממש.למשל: x^3 .הנגזרת היא 3x^2 ויש לה אפס ב-x=0 אך הפונקציה עולה בכל נקודה. כדוגמא לפונקציה מונוטונית עולה אך לא ממש אפשר לקחת כל פונקציה שיש לה קטע קבוע. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Doppelgänger פורסם פברואר 6, 2013 דיווח שיתוף פורסם פברואר 6, 2013 ותוספת אחת קטנה, אפשר להוכיח שכל עוד נגזרת הפונקציות חיובית פרט לנקודות מבודדות אז הפונקציה עולה ממש. [ובאופן סימטרי עבור נגזרת שלילית בנקודות מבודדות, מונוטונית יורדת ממש] ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Hela פורסם פברואר 6, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם פברואר 6, 2013 תודה אבל מה זאת אומרת קטע קבוע אתה מתכוון לזה שלמשל שני איקסים עוקבים יהיה להם אותו ערך בהכרח ? כי רק אז מקבלים קטע קבוע ... ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Doppelgänger פורסם פברואר 6, 2013 דיווח שיתוף פורסם פברואר 6, 2013 אני לא בטוח שאני מבין את השאלה אבל: כל פונקצייה קבועה היא פונקציה מונוטונית עולה\יורדת במובן הרחב, אבל כמובן לא מונוטונית עולה\יורדת ממש. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
radagast פורסם פברואר 6, 2013 דיווח שיתוף פורסם פברואר 6, 2013 (נערך) תודה אבל מה זאת אומרת קטע קבוע אתה מתכוון לזה שלמשל שני איקסים עוקבים יהיה להם אותו ערך בהכרח ? כי רק אז מקבלים קטע קבוע ... למה הכוונה "עוקבים"? הפונקציה רציפה, איך תגדירי את הנקודה "הבאה" עבור נקודה כלשהי?בכל מקרה, תחשבי למשל על פונקציה קבועה, כפי שאמרו מעלי, או אפילו על פונקציה שמוגדרת בחלקים:http://www.codecogs.com/gif.latex?%20f(x)%20=%20%5Cbegin%7Bcases%7Dx,%20x נערך בתאריך פברואר 6, 2013 - על-ידי radagast ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Hela פורסם פברואר 7, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם פברואר 7, 2013 תודה , אפשר להגיד דוגמא שהיא הערך השלם של איקס נכון ? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
radagast פורסם פברואר 7, 2013 דיווח שיתוף פורסם פברואר 7, 2013 כן. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
ani4ka פורסם פברואר 8, 2013 דיווח שיתוף פורסם פברואר 8, 2013 אם את רוצה המחשה גרפית ל..למה היא מונוטנית עולה ממש אני מציעה לך לצייר אותה בוולפראם...ואז תראי שבנקודות האלה שבה היא מתאפסת יש לה פיתול....וגם כל מס' גדול מאפס שתציבי בנגזרת שלה יתן לך ערך חיובי ואז היא מונוטנית עולה ממש ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.