littlerunaway פורסם ינואר 23, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 23, 2013 מישהו יכול לעזור לי עם השאלה הזאת:http://i.imgur.com/PgT6uIC.jpg ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
incog פורסם ינואר 23, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 23, 2013 טוב הרעיון הוא כזה: אני אסמן את האינטגרל מ-0 עד x^2 של g(t) d ב- K(x) d (זו כמובן פונקציה ביחס ל-x)שימי לב שלפי כלל השרשרת+ המשפט היסודי של החדו"א הנגזרת של k(x) d היא: g(x^2)2xכעת נגדיר פונקציה חדשה: H(x)=x-k(x) d שימי לב שלמשוואה יש פתרון a אמ"מ 0=(H(a (זה ישירות מההגדרה כי במקרה הזה: k(a)=a)כעת נגזור את H' ונקבל לפי מה שאמרנו מקודם כי:H'(x)=1-g(x^2)2x>=0 (מהנתון שיש לנו על g(x) d שחסומה על ידי השורש)לכן מתקיים כי H' מונוטונית עולה.כמו כן אנחנו יודעים ש: H(0)=0 (מכיוון ש: k(0)=0), לכן אם קיים עוד a בין 0 ל-1 כך ש: H(a)=0 אזי בהכרח H קבועה על הקטע מ-0 עד a. אבל שימי לב ש: 1/2sqrt(x) d שואף לאינסוף כש- x שואף לאפס, ועל פי הנתון g(x) d רציפה בקטע הסגור [0,1] (בפרט יש לה גבול סופי ב-0)לכן קיים איזשהו e בין 0 ל-1 כך ש: g(e) d קטן ממש- 1/2sqrt(e) d ולכן (מאותם שיקולים כמו מיקודם) H'(e)<0 (שוב זה קטן ממש!) , כלומר קיימת סביבה של e שבה H יורדת ממש , בסתירה לכך ש: H קבועה בקטע בין 0 ל-a. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
littlerunaway פורסם ינואר 23, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 23, 2013 לא הבנתי שני דבריםלמה (H'(x גדולה/שווה לאפס.וגם בשורה האחרונה לא הבנתי למה בנקודה e הנגזרת שלילית, ולמה זו סתירה לעובדה שבין 0 ל-1 יש איזשהו קטע שבו הפונקציה קבועה. למה e נמצא בקטע מ-0 עד a? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
incog פורסם ינואר 23, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 23, 2013 1) מתקיים ש:H'(x)=1-k'(x) dכעת לפי החישוב למעלה: k'(x)= g(x^2)2xאבל את יודעת (לפי הנתון ש:g(x^2)<=1/2x (תציבי בנתון x^2 במקום x)לכן: k'(x)<=1 ומתקיים ש:H'(x)=1-k'(x) => 1-1=0 2) אני התבלבלתי בין קטן לגדול אז אני אכתוב את זה שוב:אבל שימי לב ש: 1/2sqrt(x) d שואף לאינסוף כש- x שואף לאפס, ועל פי הנתון g(x) d רציפה בקטע הסגור [0,1] (בפרט יש לה גבול סופי ב-0)לכן קיים איזשהו e בין 0 ל-1 כך ש: g(e^2) d קטן ממש- 1/2e d ולכן (מאותם שיקולים כמו מיקודם) H'(e)>0 (שוב זה גדול ממש!) , כלומר קיימת סביבה של e שבה H עולה ממש , בסתירה לכך ש: H קבועה בקטע בין 0 ל-a.זה עולה ממש בדיוק כמו בחישוב ב-1:k'(e)= g(e^2)2e>1 (כי: g(e^2)<1/2e) ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
littlerunaway פורסם ינואר 23, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 23, 2013 אני לא מבינה איך אתה מסיק ש-g(x^2)<=1/2x . איך אתה יכול פשוט להציב x^2 בלי לדעת שום דבר על (g(x ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
littlerunaway פורסם ינואר 23, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 23, 2013 ושוב, אם קיימת e כזאת, למה אתה מסיק שהיא נמצאת בקטע מ-0 עד a? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
incog פורסם ינואר 23, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 23, 2013 את יודעת על פי הנתון ש:g(x)<= 1/2sqrt(x) d לכן אם תציבי x^2 תקבלי:g(x^2)<=1/2sqrt(x^2)=1/2xמכיוון ש: 1/2x שואף לאינסוף כש-x שואף לאפס ו- g(x) d שואף לגבול סופי (היא רציפה ב-0)אז את יודעת שקיימת סביבה של אפס כך שלכל x בסביבה הזאת מתקיים:g(x^2)<1/2x בפרט מכיוון ש- a>0 תבחרי e בסביבה הזו שקטן מ a (יש לך סביבה שבה כל מספר יקיים זאת, אז בפרט את יכולה לבחור מישהו אחד כזה).כלומר שוב:קיימת איזשהי דלתא כך שלכל x בין 0 לדלתא מתקיים:g(x^2)<1/2x , בפרט אם a>0 תבחרי e שקטן מהמינימום של a ודלתא ואז זה יהיה בסדר... ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.