אני פורסם ינואר 22, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 22, 2013 מוט שאורכו L מסתובב ע"י מנוע סביב ציר המחובר לקצהו במישור המקביל לקרקע במהירות סיבובית קבועה w.חרוז בעל מסה m משוחרר ממנוחה ממחצית המוט ומחליק ללא חיכוך. תוך כמה זמן יגיע החרוז לקצה המוט?את זה מצאתי וזה יוצא t=ln(2)/wהסעיף הבא זה למצוא את הכוח שמפעיל החרוז על המוט כתלות בזמן.בתשובות כתוב (w^2mle^wt( ולי יוצא אותו דבר חלקי שתיים.למישהו יש רעיון למה? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם ינואר 22, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 22, 2013 עד כמה אתה בטוח בתשובה לסעיף הראשון?כי לי יוצא acosh(2)/w 8-[ואז בסעיף השניmLw^2*cosh(wt)/2 ביטוי המפתח פה הוא "משוחרר ממנוחה". אני מבין את זה כמשוחרר עם מהירות 0. אני חושב שאם תגזור את הפתרון שלך למיקום ותבדוק מה המהירות בזמן 0 תראה שהיא שונה מאפס... ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אני פורסם ינואר 22, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 22, 2013 לפי התשובות של המבחן התשובה הראשונה שלי היא טובה והשנייה משום מה יצאה לי חצי מהתשובה האמתית.אם גוזרים את המיקום ומציבים t=0 יוצא שהמהירות היא wr שזה הגיוני כי החרוז כנראה היה במנוחה ביחס למוט.אתה יכול להראות איך הגעת לacosh(2)/w? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם ינואר 22, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 22, 2013 אם המהירות לאורך המוט היא wr החרוז לא במנוחה ביחס למוט, הוא נע במהירות הזו החוצה... כל הפתרון הוא במערכת המוט ומניח שיש כח צנטריפוגלי מדומה mw^2r.אני פותר את אותה משוואה שאתה פותר, r''=w^2*r. הפתרון הכללי שלה הואhttp://www.codecogs.com/gif.latex?r_%7B(t)%7D=Ae%5E%7B%5Comega%20t%7D%20+%20Be%5E%7B-%5Comega%20t%7Dכאשר A ו-B קבועים שנקבעים לפי תנאי התחלהhttp://www.codecogs.com/gif.latex?r_%7B(0)%7D=%5Cfrac%7BL%7D%7B2%7Dhttp://www.codecogs.com/gif.latex?r'_%7B(0)%7D=0מתקבל מהצבה A=B=L/4. הכח הוא פשוט המכפלה של התאוצה (הנגזרת השנייה של r) במסה m.http://www.codecogs.com/gif.latex?Cosh(%5Comega%20t)=%5Cfrac%7Be%5E%7B%5Comega%20t%7D+e%5E%7B-%5Comega%20t%7D%7D%7B2%7D ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם ינואר 22, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 22, 2013 (נערך) מכאן ניתן לכתוב את הפתרון כ-http://www.codecogs.com/gif.latex?r_%7B(t)%7D=%5Cfrac%7BLCosh(%5Comega%20t)%7D%7B2%7Dובהצבה r=L מקבלים את הפתרון t=acosh(2)/w נערך בתאריך ינואר 22, 2013 - על-ידי אודי ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אני פורסם ינואר 22, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 22, 2013 אז התשובה הנכונה היא לא התשובה שלי וגם לא התשובה שכתובה בפתרונות..... :lol: ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם ינואר 22, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 22, 2013 אלא אם יש משהו בשאלה שהוא לא כפי שאני מבין אותו. מאיפה הפתרונות האלו? חוברת מבחנים? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אני פורסם ינואר 24, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 24, 2013 לא. הם פורסמו בphmoodle. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אני פורסם ינואר 25, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 25, 2013 פתרתי את השאלה. המיקום כנראה כן היה בסדר ומה שהיה צריך זה קוריוליס ואז מה שנשאר זה רק להציב וv זה הנגזרת של l.אבל יש לשאלה סעיף נוסף שבו שואלים כמה עבודה ביצע המוט על החרוז מהרגע שבו החרוז מתחיל לנוע עד שהוא מגיע לקצה המוט (נתון:v, המהירות הרדיאלית של החרוז כשהוא מגיע לקצה המוט). ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם ינואר 25, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 25, 2013 לא הבנתי איך יש פה קוריוליס אם התנועה היא על ציר אחד בכיוון של הכוח הצנטריפוגלי:scratch: ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אני פורסם ינואר 26, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 26, 2013 כשמנתחים מהמערכת המסתובבת אז קוריוליס יוצא בכיוון y. אם מציבים בFcor=-2mwv את v מקבלים בדיוק את הכוח המתבקש. בין החרוז לצינור אין חיכוך, לכן רק רכיבי הכוחות המאונכים לציר יכולים לפעול ביניהם. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אני פורסם ינואר 26, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 26, 2013 יש רעיונות איך למצוא את העבודה? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם ינואר 26, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 26, 2013 כשמנתחים מהמערכת המסתובבת אז קוריוליס יוצא בכיוון y. אם מציבים בFcor=-2mwv את v מקבלים בדיוק את הכוח המתבקש. בין החרוז לצינור אין חיכוך, לכן רק רכיבי הכוחות המאונכים לציר יכולים לפעול ביניהם.אני מצטער, אבל אני באמת לא רואה איך קוריוליס יכול להיות רלוונטי בשאלה הזו. הכח הצטריפוגלי הוא בכיווןhttp://www.codecogs.com/gif.latex?-%5Comega%20%5Ctimes%20(%5Comega%20%5Ctimes%20r)שיוצא פה כיוון r, כלומר כיוון התנועה של החרוז במערכת המסתובבת לאורך המוט. כח קוריוליס צ"ל בכיווןhttp://www.codecogs.com/gif.latex?-%5Comega%20%5Ctimes%20vומכיוון שהמהירות היחידה האפשרית במערכת המסתובבת היא לאורך המוט הכח היחיד האפשרי מאונך לכיוון המוט, כלומר לא רלוונטי לתנועה בכלל. העבודה שבצע המוט על החרוז היא פשוט האנרגיה הקינטית שהחרוז הרוויח. אתה יודע את המהירות הסופית שלו ושהוא משוחרר ממנוחה. אתה יודע שאין חיכוך או הפסדים אחרים. ולכן כל האנרגיה הסופית של החרוז מגיעה מעבודה שהמוט בצע. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם ינואר 26, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 26, 2013 דרך הכח הצנטירפוגלי. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אני פורסם ינואר 26, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 26, 2013 מצאתי את העבודה. תודה ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם ינואר 26, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 26, 2013 (נערך) אני מניח שתשובה לגבי קוריוליס אני לא אקבל שוין. נערך בתאריך ינואר 26, 2013 - על-ידי אודי ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אני פורסם ינואר 26, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 26, 2013 אני מניח שתשובה לגבי קוריוליס אני לא אקבל שוין. :lol: אם הבנתי את השאלה נכון(מה שלא כ"כ בטוח אגב...) אז הכוח שמפעיל המוט על החרוז חייב להיות בכיוון האנכי ולכן בהכרח קוריוליס כי הוא היחיד בכיוון הזה. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם ינואר 26, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 26, 2013 האנכי למה?הכוח שמאיץ אותו לאורך המוט הוא הצטריפוגלי, לא קוריוליס. קוריוליס בכיוון הניצב למוט ולא יכול להיות אחראי לתאוצה.הוא היה משמעותי אם היה חיכוך. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אורח יפעת פורסם ינואר 31, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 31, 2013 לא הבנתי למה העבודה יוצאת 3/8ml^2w +1/2mv^2 ולא רק החלק הקינטי? הרי המהירות בהתחלה היא 0 אז מאיפה הביטויי הראשון? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אורח alex פורסם ספטמבר 18, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 18, 2013 מצטרף לשאלה בקשר לעבודה... איך מוציאים מהירות סופית של החרוז? תודה ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אורח אבנר פורסם ספטמבר 28, 2013 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 28, 2013 בהתחלה הייתה לו מהירות סיבובית ולכן האנרגיה ההתחלתית הייתה M(L/2)^2*w/2 ובסוף יש לו ML^2w/2 וגם mv^2/2 כאשר w באנרגיה הסופית שווה לV/L ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אורח David פורסם ינואר 23, 2015 דיווח שיתוף פורסם ינואר 23, 2015 אפשר להסביר איך מוצאים את זמן החרוז?(ln(2/w כפי שנזכר למעלה) אצלי יוצא acosh(2) ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.