מעבר לתוכן

מערכת "מומלצת" אחרי אפיק מעבר במדמ"ח - איך זה מסתדר?

הודעות מומלצות

היי. אני מתעניין באפיק מעבר במדעי המחשב (מהפתוחה) לטכניון. דרך האפיק עושים קורסים המקבילים לשנה ראשונה בטכניון, מינוס 2 קורסים חשובים וכבדים, מת"מ וקומבי. הקבלה היא לשנה שנייה עם השלמת האפיק בהצלחה, כלומר - סמסטר 3. בסמסטר 3 (לפי המערכת המומלצת) נלמד "מבני נתונים 1", שלו דרישות קדם מהקורסים שציינתי שלא עושים דרך האפיק. נוצר מצב בו יש סוג של חוסר היגיון (או היגיון שאני מפספס :).

האם מישהו, מניסיון או מהיכרות עם המערכת, יודע כיצד מתמודדים עם מצב שכזה? (עושים קורסים שאמורים להיות קדם במקביל, או דוחים הכל בסמסטר בהנחה שהכל נפתח בדיוק מתי שצריך? או פתרון אחר?)

תודה מראש,

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אני לא בקיאה במומלצת של מדמ"ח אבל ההגיון אומר לקחת את הקורסים שאתה כן יכול מהמומלצת, גם אם הם בסמסטר מתקדם יותר, ככה להוריד לחץ מהסמסטר הבא בו תצטרך לקחת את מבני.

לדעתי במדמ"ח "אוכפים קדמים" ככה שאתה לא יכול לקחת במקביל קורסים שהם קדם (אחרת הם היו נקראים צמוד)

כשחורגים מהמומלצת אז לפעמים יש בעיות כמו קורסים שמתנגשים אבל אני חושבת שאין סטודנט שלא מתמודד עם זה בשלב כלשהו.

אפשר לראות לפעמים בקטלוג או בUG מה נפתח פעם בשנה ומה כל סמסטר.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לא יתנו לך לעשות את מבני נתונים במקביל לקומבי ומת"מ, תצטרך לדחות אותו בסמסטר. אגב, אתה לא "מתקבל לשנה שנייה" אלא מתקבל ללימודים עם פטורים מקורסים מסויימים, ובמקרה הזה באמת אין לך פטור מכל השנה הראשונה. אף אחד לא מבטיח שייקח לך שנתיים במקום שלוש לסיים את התואר.

כל קורסי החובה בתואר במדמ"ח נפתחים כל סמסטר ככה שלא אמורה להיות לך בעיה מהבחינה הזאת.

אתה יכול לקחת בנוסף למת"מ וקומבי קורסים אחרים מסמסטר 3 כמו הסתברות, תכן לוגי, לוגיקה ותורת הקבוצות, אלגברה מודרנית, קורס מתמטי, קורס מדעי.. לא חסר.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה על התגובות. אכן הניסוח שלי היה מעט לקוי, אבל העיקר שהכוונה ברורה. אני מעריך שייקח לי יותר משנתיים לסיים את התואר (גם בגלל האפיק וגם בגלל התקווה למצוא משרת סטודנט בשלב כלשהו ובמקביל להוריד את העומס פר סמסטר).

טוב לשמוע שכל קורסי החובה נפתחים כל סמסטר - אני מניח שהפתרון הוא באמת פשוט לקחת מה שאפשר, ולדחות מה שצריך לדחות. 

אם מישהו קורא את זה ועשה את האפיק - אשמח לשמוע מה עשית :)

עריכה: בירור מעמיק מראה שזה המצב - פשוט דוחים את "מבני נתונים 1", וייתכן מצב בו ניתן "להשלים את הפער", אם הקורסים הנכונים נפתחים בקיץ. תודה רבה למשיבים!

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...