Beba פורסם ינואר 10, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 10, 2013 שלום חברה..אני צריכה עזרה בגליון פיזיקה 1מ- מס 8 נתקעתי בשאלה זו :http://hh7.an3m1.com/Sep/an3m1.com_13578393231.png קודם כל אני לא יודעת איך להגיע ל F האם זה:q^2 * (x2-x1)^-2 d-??גם כן לא הבנתי מה זה מרחק מינימלי ? ומה קורה כשמתרחקים מספיק אחד מהשני ואז לא משפיע הכוח ??כלומר לא הצלחתי להמחיש את הרעין ולהגיע לשיטה נא עזרו לי...ותודה מראש ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Shtota פורסם ינואר 10, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 10, 2013 הביטוי לכוח נכון עבור חרוז 1. עבור חרוז 2 הכיוון יהיה הפוך. חרוז 1 מתחיל לנוע עם מהירות התחלתית v ימינה, אבל הכוח שפועל עליו שמאלה, כלומר הוא מאט. החרוז 2 מתחיל ממנוחה ומאיץ ימינה. מכאן בהתחלה המרחק ביניהם יקטן ואחרי זה יתחיל לגדול. את צריכה למצוא ביטוי למרחק כפונקציה של זמן(נוסחאות קינמטיות רגילות), ואז לגזור בשביל למצוא מינימום. רק בסעיף ה) את מניחה שבמרחק אינסופי הכוח זניח. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Beba פורסם ינואר 10, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 10, 2013 תודה רבה לךאבל לגבי סעיף ההבנתי שמדובר כאילו באינסוף אבל לא הבנתי איך אני מגיעה למצב הזה??במה אשתמש?! ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם ינואר 10, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 10, 2013 זה נראה כאילו הם רוצים שתשתמשו בשימור אנרגיה ושימור תנע כדי לפתור את זה.שימור תנע קצת מוזר לי פה, כי אמנם אין כוחות "חיצוניים" אבל יש מתקף שונה מאפס ב-t=0.בטח ראיתי מתישהוא אבל אני לא זוכר מתי ראיתי שימור תנע שמוחל על מצב כזה, בדרך כלל מיישמים אותו על מצב סופי והתחלתי שבשניהם הכוח זניח. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Shtota פורסם ינואר 10, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 10, 2013 נראה לי אני חייב לתקן קצת את מה שאמרתי בהתחלה: לא מדובר פה ב"נוסחאות קינמטיות רגילות ". צריך אולי לפתור את הבעיה במערכת קואורדינטת של אחד הגופים, או שבאמת משיקולים של אנרגיה ותנע. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Beba פורסם ינואר 10, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 10, 2013 נראה לי שכן כי התרגיל בכלל עוסק בתנע קווי ! ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Beba פורסם ינואר 10, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 10, 2013 אבל אני חושבת שיש פה או שם שימוש של מיקום מרכז מסה !לא נכון ?! ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Beba פורסם ינואר 10, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 10, 2013 הנה מצאתי פתרון אולי מישהו זקוק לו :http://forums.asat.org.il/viewtopic.php?f=12&t=302372נראה לי זה פותר כל השאלות שהיו לי בראש אבל אם זה לא עבד עד הסוף אחזור חחחחח ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם ינואר 10, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 10, 2013 (נערך) מהירות מרכז המסה טובה לסעיף הראשון (ופותרת אותו קל יותר מלמצוא את המרחק המינימלי דרך הנוסחאות הקינמטיות) אבל זה לא עוזר לגבי המהירות של החרוז הראשון באינסוף. בשביל זה חייבים להשתמש בשימור תנע, וכאמור הוא נראה לי קצת בעייתי פה. נערך בתאריך ינואר 10, 2013 - על-ידי אודי ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Beba פורסם ינואר 10, 2013 מחבר דיווח שיתוף פורסם ינואר 10, 2013 שימור אנרגיה פתר את הכל ;)בסעיף ה יש שימוש גם בשימור תנע ואין שום בעיה הכל כוחות פנימיים :) ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם ינואר 11, 2013 דיווח שיתוף פורסם ינואר 11, 2013 כמו שאמרתי, לסעיף ה' צריך גם שימור תנע... העיקר שהוא מקבל את התשובה. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.