Demon of the fall פורסם אוקטובר 8, 2012 דיווח שיתוף פורסם אוקטובר 8, 2012 להלן השאלה - זה סעיף משאלה גדולה יותר, אבל הוא לא קשור לשאר השאלה. http://i49.tinypic.com/2my6vm.jpg דרך הפתרון שחשבתי עליה (אבל לא הצלחתי לפתור עד הסוף) היא - http://i46.tinypic.com/1z57tj4.jpg אבל דרך הפתרון בחוברת המבחנים היא - http://i48.tinypic.com/au70x0.jpg לא ברור לי למה הם הניחו ש-dE=0 (כך משתמע כשכותבים כי dQ=-hdM, בשורה שמתחילה ב-'הראנו שבחומר פרה-מגנטי...'). כמו כן לא ברור לי למה גודל הספין שלהם רלוונטי לחישוב. אשמח להסבר... ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
QuatzeQuatel פורסם אוקטובר 8, 2012 דיווח שיתוף פורסם אוקטובר 8, 2012 אני חושב שהתנאי dE=0 הוא תנאי שיווי משקל. יש מינימום של האנרגיה החופשית. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
bubbles פורסם אוקטובר 8, 2012 דיווח שיתוף פורסם אוקטובר 8, 2012 אבל זו מערכת מצומדת לאמבט תנאי מינימום אנרגיה חופשית זה dF=0 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Demon of the fall פורסם אוקטובר 8, 2012 מחבר דיווח שיתוף פורסם אוקטובר 8, 2012 נכון, אבל כאן מדובר על אנרגיה פנימית ולא אנרגיה חופשית. אנרגיה חופשית F מוגדרת כך: dF=-SdT+hdM (במקרה הזה שבו הגודל האינטנסיבי הוא M והאקסטנסיבי הצמוד לו הוא h) ואילו E האנרגיה הפנימית היא: dE=SdT+hdM ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
QuatzeQuatel פורסם אוקטובר 8, 2012 דיווח שיתוף פורסם אוקטובר 8, 2012 אבל זו מערכת מצומדת לאמבט תנאי מינימום אנרגיה חופשית זה dF=0 שימי לב שהביטוי dE בשאלה הוא האנרגיה החופשית (פשוט סימנו אותה כך במקום הסימון המקובל) ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Demon of the fall פורסם אוקטובר 8, 2012 מחבר דיווח שיתוף פורסם אוקטובר 8, 2012 בשאלה בכלל לא מופיע הביטוי dE. זה אני הסקתי שהוא אפס. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
QuatzeQuatel פורסם אוקטובר 8, 2012 דיווח שיתוף פורסם אוקטובר 8, 2012 נכון, אבל כאן מדובר על אנרגיה פנימית ולא אנרגיה חופשית. אנרגיה חופשית F מוגדרת כך: dF=-SdT+hdM (במקרה הזה שבו הגודל האינטנסיבי הוא M והאקסטנסיבי הצמוד לו הוא h) ואילו E האנרגיה הפנימית היא: dE=SdT+hdM E אינה פונקציה של הטמפ'. צריך להיות: dE=TdS-hdM הסימן השלילי בגלל שאם המומנט בכיוון השדה אז האנרגיה נמוכה יותר. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Demon of the fall פורסם אוקטובר 8, 2012 מחבר דיווח שיתוף פורסם אוקטובר 8, 2012 אוקיי, נתת לי כיווני מחשבה חדשים. אני אנסה להמשיך מכאן בעצמי. תודה :thumbsup: ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
QuatzeQuatel פורסם אוקטובר 8, 2012 דיווח שיתוף פורסם אוקטובר 8, 2012 Disclaimer אני צריך רענון רציני בסטטיסטית ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Demon of the fall פורסם אוקטובר 8, 2012 מחבר דיווח שיתוף פורסם אוקטובר 8, 2012 סתם שאלה, מה אתה לומד? איזה תואר? (ראשון\שני\דוקטורט) ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
QuatzeQuatel פורסם אוקטובר 9, 2012 דיווח שיתוף פורסם אוקטובר 9, 2012 דוק ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.