מעבר לתוכן

אנגלית תעסוקה ותואר שני

הודעות מומלצות

רציתי לשאול עד כמה משפיע הציון בקורס אנגלית טכנית בקבלה לעבודה או לקבלה לתואר שני (בתחום התוכנה) ?
אני מדבר רק על הציון ולא על היכולות באנגלית.
אם נניח הציון הוא נמוך אבל לא משקף את היכולות שלי, אז מקומות עבודה מייחסים לזה חשיבות שהם עוברים על גיליון הציונים?
ואיך מסתכלים על זה שמנסים להתקבל לתואר שני (בהנחה ששאר הציונים טובים)?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אני מאמין שיש כאן סטודנטים לתואר שני שיכולים לתת עצה מועילה בנושא ויודעים כיצד הדברים מתנהלים בתהליכי הקבלה, ובפרט בתחום הנדסת התוכנה.

ולגבי העניין התעסוקתי, אני פשוט חסר ניסיון ולא יודע איך הדברים מתנהלים (במיוחד כאשר מדובר על מקום העבודה הראשון, שאז גיליון הציונים הוא אחד הגורמים העיקריים (אך לא רק) בתהליך הקבלה לעבודה). לכן אני מאוד רוצה לשמוע מהניסיון של אחרים כאן, ולדעת האם יש משקל לקורס כזה או אחר ובפרט לאנגלית ?

הערה

באופן כללי ידוע לי שאחד התנאים העיקריים בתהליך הקבלה (לכמעט) כל מקום עבודה בתחום, מצריך שליטה גבוהה מאוד באנגלית ובטח כאשר מדובר בתואר שני.

קישורי האנגלית שלי לא תואמים כיום את הציון בקורס, פשוט זה קורס שלקחתי בתחילת התואר, ומאז שיפרתי את השפה מאוד.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אני לא יודע בוודאות, אבל אני בספק אם למישהו אכפת מזה. גם ככה בתואר שני אתה צריך לעבור (לקבל עובר - ציון בינארי) מבחן באנגלית ברמה של בגרות 5 יח"ל בערך, ואם אתה לא עובר אתה צריך לעשות קורס. כלומר, הם לא "סומכים" על הידע שלך מלפני כן. בנוגע לתעסוקה, נראה לי הגיוני שיהיה למעסיק אכפת הרבה יותר מקורסים רלבנטיים וממוצע כולל מאשר בקורס סמסטר ראשון כלשהו שאין לו קשר לתואר. נכון שאנגלית זה חשוב, אבל מספיק אנשים יודעים לתקשר באנגלית בצורה לא רהוטה בעליל והם עדיין עובדים...

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אני מבין שלא סומכים על הידע שלפני.

השאלה האם זה עלול להוות גורם סינון ראשוני בתהליכי הקבלה לתואר שני?

כלומר עלול לשלול מראש את הדיון בדבר הקבלה, כיוון שמעומד עם ציון נמוך (מצביע לרוב על יכולות דלות) בקורס הנ"ל (שבתואר כזה זה בהחלט מרכיב עיקרי (לא בהכרח התכנים שלו, אלה היכולות במקצוע)) יכול להתפרש כמעומד לא פוטנצאלי ללימודים לתואר שני, ואז גם אני יהיה מסוגל לעבור את המבחן שלהם (או הקורס בהתאם לציון) פשוט לא אוכל להגיע לנקודה הזו, בגלל הדחייה על הסף בשלבים המוקדמים.

לגבי עבודה, אתה מאמין שזה לא יכול להוות גורם סינון ראשוני אצל המעסיק (שוב לשלול על הסף מעומד כנ"ל, כיוון שמוסקות מסקנות כאלו או אחרות בשל כך).

שאני אומר מעסיק, אני מתכוון לרוב המעסיקים הנחשבים (למרות שתמיד יכולים להיות יוצאי דופן) .

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לכל פקולטה דרישה שונה, אך בד"כ הדרישות נסמכות על ממוצע סף כלשהו שמעבר אליו אפשר להתקבל, בין אם אוטומטית או ע"י ועדה. אני לא נתקלתי בציון באנגלית כאמצעי סינון כלשהו, ואני בספק אם למישהו יהיה אכפת. אם כבר, בדרך כלל, למשל בוועדות הקבלה, אכפת להם האם לקחת קורסים שמשפרים ממוצע אך לא רלבנטיים לתואר, או האם חזרת על קורסים כדי להעלות ממוצע... בכל מקרה, אם תרצה להיות בטוח, שלח מייל למזכירות לימודי מוסמכים בפקולטה שבה תרצה ללמוד, ויענו לך תשובה מוסמכת (no pun intended).

בנוגע לעבודה, יש לך הרי עשרות קורסים, אני בספק שדבר זה יהווה איזה שהוא שיקול, אבל אני לא ראיינתי אנשים אז אני לא יודע בוודאות. לדעתי גם כאן הסינון על הסף הוא לפי ממוצע כולל, נסיון ואולי אולי ציונים לא טובים בקורסים רלבנטיים.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...