spider פורסם אוקטובר 2, 2015 דיווח שיתוף פורסם אוקטובר 2, 2015 אשמח לקבל עזרה עם השאלות הבאות. א.נתון גל אלקטרומגנטי המתאר את כיוונו של שדה החשמלי: כאשר e ווקטור יחידה שלא ידוע.צריך להציע כיוון לשדה החשמלי. האם כל ווקטור שמאונך לכיוון של התקדמות הגל z (0.3,0.2,-0.1)/0.37 zיכול להתאים (ה-z רק בשביל היישור של הכתוב )? ב. מה ניתן להשתמש בשאלה הבאה כדי למצוא את הרכיב ב-z-י של כיוון התקדמות הגל ? ג. נתון גל אלקטרומגנטי המתאר את כיוונו של שדה החשמלי יש למצוא את השדה המגנטי, והתשובה היא: בחישוב אני מקבל אותה תשובה בלי ה-שורש 13, האם פיספתי משהו בחישוב ? ד. בהינתן ווקטור שטח S ווקטור פוינטינג, מהן שתי הנוסחאות שבאמצעותן וע"י שימוש בווקטורים האלו, ניתן לחשב את ההספק הכללי וההספק הממוצע במערכת? האם זה נכון:מכפלת ווקטור פוינטינג בשטח, נותנת הספק ?הערך הממוצע של ווקטור פוינטינג כפול השטח, נותן את ההספק ממוצע? תודה ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם אוקטובר 2, 2015 דיווח שיתוף פורסם אוקטובר 2, 2015 א. כן, אם כיוון השדה המגנטי לא ידוע. אם הוא היה ידוע אז השדה החשמלי צ"ל ניצב לשניהם. ב. אתה יודע שעבור גלים אלמ"ג http://www.codecogs.com/gif.latex?%5Comega%20=%7C%5Cvec%7Bk%7D%7Cc התדירות אומגה נתונה ואת הגודל של וקטור הגל k ניתן למצוא כפונקצייה של מספרים (מרכיבי x ו-y) ורכיב z המבוקש. ג. אני מקבל את התוצאה שלך. אם פספסת משהו, גם אני פספסתי אותו ד. אפשר להגדיר כל מיני הגדרות שיהיו שימושיות בסיטואציות שונות. הנוסחא השנייה נראית לי שימושית יותר מהראשונה, כי וקטור פוינטינג משתנה בזמן ולכן מכפלה שלו בשטח תהיה בעלת משמעות פיזיקלית בנקודת זמן מסויימת בלבד (ההספק שעובר דרך השטח בנקודת זמן מסויימת, וגם זה רק אם השטח ניצב לוקטור פוינטינג). ההגדרה השנייה כמעט מתאימה להספק הממוצע שעובר דרך השטח, רק שאני חושב שצריך לעשות את המיצוע על האינטגרל המשטחי מסוג שני ולא ישירות על וקטור פוינטינג, אם לא רוצים להשתמש בקירובים בחישוב העוצמה. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.