מעבר לתוכן

השימוש של נגזרת

float

הודעות מומלצות

אני יודע מה זה נגזרת, אני יודע איך לגזור אבל אני לא יודע למה אני צריך את זה , מה זה עוזר לי בדיוק? :)

הרי בעזרת אינטגרל אני יכול לחשב שטח, זה משהו שימושי, מה השימוש של נגזרת?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אני מוצא את עצמי בזמן האחרון שואל את עצמי מה אני יכול לעשות עם מתמטיקה :) ואני חושב שחשוב לדעת את השימושים שאפשר לעשות עם המתמטיקה ולא לפתור משוואות ובעיות בצורה אוטומטית...

בתכלס במציאות בחיים האמיתיים למשל מישהו שעובד בהרים :) יגיד לעצמו פה נעשה משוואה ריבועית על מנת שנמצא נקודות מינימום

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

מה נחשב אצלך "החיים האמיתיים"?

נגזרות כנראה לא יעזרו לך לעשות קניות בסופר (באופן ישיר), אבל כל ענף של מדע מדוייק או הנדסה נשלט ע"י מודלים מתמטיים שמבוססים על כלים שבנויים מנגזרות (לדוגמא, טורי טיילור ומשוואות דיפרנציאליות).

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

• 4 שבועות מאוחר יותר...

משתמשים בנגזרת (ונגזרותיה, no pun intended) למצוא מינימום של פונקציה. למה לפעמים רוצים למצוא מינימום של פונקציה?

דוגמא "מהחיים": לרופא יש שתי סריקות, אחת CT ואחת MRI. שתיהן של אותו איבר (למשל: מוח של מטופל). הוא מעוניין לקבל תמונה טובה לגבי כל מיני גידולים מיניאטוריים במוח, ולכן הוא מעוניין למצוא דרך להתאים תמונה אחת לשניה כך שהן תהיינה חופפות כמה שיותר. הבעיה היא שהן נלקחו מזוויות קצת שונות ואי אפשר סתם להזיז את השקפים ולהתאים, אלא צריך למצוא דרך חכמה יותר לעשות את זה, ע"י עיוותים קטנים של אחת הסריקות - כלומר למצוא טרנספורמציה שמתאימה סריקה אחת כך שתחפוף עם השניה.

הדרך הנאיבית לעשות את זה היא לכתוב פונקציה שתכמת את ההפרש בין תמונת הסריקה הראשונה לבין תמונת הסריקה השניה, כאשר התמונה השניה עברה טרנספורמציה. הגיונית, ככל שהטרנספורמציה תהיה טובה יותר, כך שתי התמונות תהיינה דומות וההפרש יהיה קטן יותר. כלומר, אנחנו מחפשים את הטרנספורמציה שממזערת את אותו הפרש. מכיוון שמדובר פה בפונקציה שמחפשים לה מינימום, צריך גם להתעסק עם נגזרות.

הנושא נקרא medial image registration, אם תרצה/י לחפש מידע/תמונות וכו'.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...