float פורסם ספטמבר 14, 2015 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 14, 2015 אני יודע מה זה נגזרת, אני יודע איך לגזור אבל אני לא יודע למה אני צריך את זה , מה זה עוזר לי בדיוק? :)הרי בעזרת אינטגרל אני יכול לחשב שטח, זה משהו שימושי, מה השימוש של נגזרת? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Boris פורסם ספטמבר 14, 2015 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 14, 2015 באנלוגיה לשטח, נגזרת היא השיפוע של הגרף. בעזרת הנגזרת קל למצוא נקודות מינימום ומקסימום ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
float פורסם ספטמבר 14, 2015 מחבר דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 14, 2015 אני מוצא את עצמי בזמן האחרון שואל את עצמי מה אני יכול לעשות עם מתמטיקה :) ואני חושב שחשוב לדעת את השימושים שאפשר לעשות עם המתמטיקה ולא לפתור משוואות ובעיות בצורה אוטומטית...בתכלס במציאות בחיים האמיתיים למשל מישהו שעובד בהרים :) יגיד לעצמו פה נעשה משוואה ריבועית על מנת שנמצא נקודות מינימום ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם ספטמבר 15, 2015 דיווח שיתוף פורסם ספטמבר 15, 2015 מה נחשב אצלך "החיים האמיתיים"? נגזרות כנראה לא יעזרו לך לעשות קניות בסופר (באופן ישיר), אבל כל ענף של מדע מדוייק או הנדסה נשלט ע"י מודלים מתמטיים שמבוססים על כלים שבנויים מנגזרות (לדוגמא, טורי טיילור ומשוואות דיפרנציאליות). ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
radagast פורסם אוקטובר 9, 2015 דיווח שיתוף פורסם אוקטובר 9, 2015 משתמשים בנגזרת (ונגזרותיה, no pun intended) למצוא מינימום של פונקציה. למה לפעמים רוצים למצוא מינימום של פונקציה?דוגמא "מהחיים": לרופא יש שתי סריקות, אחת CT ואחת MRI. שתיהן של אותו איבר (למשל: מוח של מטופל). הוא מעוניין לקבל תמונה טובה לגבי כל מיני גידולים מיניאטוריים במוח, ולכן הוא מעוניין למצוא דרך להתאים תמונה אחת לשניה כך שהן תהיינה חופפות כמה שיותר. הבעיה היא שהן נלקחו מזוויות קצת שונות ואי אפשר סתם להזיז את השקפים ולהתאים, אלא צריך למצוא דרך חכמה יותר לעשות את זה, ע"י עיוותים קטנים של אחת הסריקות - כלומר למצוא טרנספורמציה שמתאימה סריקה אחת כך שתחפוף עם השניה.הדרך הנאיבית לעשות את זה היא לכתוב פונקציה שתכמת את ההפרש בין תמונת הסריקה הראשונה לבין תמונת הסריקה השניה, כאשר התמונה השניה עברה טרנספורמציה. הגיונית, ככל שהטרנספורמציה תהיה טובה יותר, כך שתי התמונות תהיינה דומות וההפרש יהיה קטן יותר. כלומר, אנחנו מחפשים את הטרנספורמציה שממזערת את אותו הפרש. מכיוון שמדובר פה בפונקציה שמחפשים לה מינימום, צריך גם להתעסק עם נגזרות.הנושא נקרא medial image registration, אם תרצה/י לחפש מידע/תמונות וכו'. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.