מעבר לתוכן

פיסיקה 1מ' - שאלה בנוגע לחישוב מיקום מרכז מסה ממבחן

breeze

הודעות מומלצות

שלום לכולם,

קראתי את הפתרון בשאלה הנ"ל ואני עדיין לא מצליח להבין את אופן חישוב מיקום מרכז המסה,

ומדוע הוא יוצא שלילי, הרי לפי ההגדרה זה סכום מכפלת המסות במרחקיהן מהראשית לחלק במסות וזה יוצא שלילי

כי מיקומי האסטרונאוטים מתקזזים בכיוון x ואילו בכיוון y סכומם שלילי 2m/M)Lcos(alpha-

אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי את הפיתרון הזה הגיונית (בלי החלק על התנ"ז) ולמה הוא יוצא דווקא בכיוון החיובי?

תודה

post-1345-0-99483900-1440059933_thumb.jpg

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

1. הגודל שמחושב בפתרון הוא השינוי במיקום מרכז המסה, לא מיקום מרכז המסה. כלומר מסתכלים על ההפרש בין מיקום מרכז המסה הסופי למיקום מרכז המסה ההתחלתי.

(טכנית בשאלה הזו אין באמת הבדל בין השניים כי מרכז המסה של מערכת שלושת הגופים ושלושת הגופים עצמם מתחילים בראשית ולכן המיקום ההתחלתי של כולם הוא אפס)

באופן עקרוני גם מיקום מרכז המסה עצמו יכול להיות שלילי או חיובי. מכיוון שהמסות לא מוכפלות במרחק מהראשית אלא במיקום שבו הן נמצאות, וזה וקטור שיכולים להיות לו רכיבים חיוביים או שליליים:

http://www.codecogs.com/gif.latex?%5Cvec%7Br%7D_%7Bcm%7D=%5Cfrac%7B%5CSigma%5C,m_i%5Cvec%7Br%7D_i%7D%7B%5CSigma%5C,m_i%7D

2. המערכת שלך מורכבת משני אסטרונאוטים וחללית. מרכז המסה של מערכת שלושת הגופים הזו לא זז (כי אין כוחות חיצוניים) ולכן אם האסטרונאוטים נעו סה"כ בכיוון z- (התזוזה שלהם בציר הניצב מצטמצמת בחישוב)  מרכז המסה של החללית צריך לנוע בכיוון z+ כדי שמרכז המסה של שלושת הגופים יישאר במקומו.

באיזה קורס מדובר? אני מבין שפיסיקה 1מ'? כדאי לציין בכותרת השרשור.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה אודי!

נפל לי האסימון - לא התייחסתי לנקודה Q כמרכז המסה של החללית אלא של כל המערכת

אגב, האם יש דרך לחשב את מרכז המסה של החללית מבלי להיעזר בשינוי שנובע משתי המסות, אלא בעזרת המומנט ההתמד החדש של החללית?

וכשמציבים בנוסחה של מרכז המסה המומנט התמד מחליף את המסה, או שיש צורך בביטוי אחר? 

סליחה שלא הוספתי את שם המקצוע, תיקנתי.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לא שאני רואה. לא ניתן להסיק את התזוזה של מרכז המסה של החללית ביחס למערכת האינרציאלית ממומנט ההתמד החדש.

היית יכול לקבל את אותו מומנט התמד מבלי שמרכז המסה יזוז כלל, לדוגמא אם הכנפיים של החללית היו מאונכות לגוף שלה ובאורך http://www.codecogs.com/gif.latex?L%5Csin(%5Calpha)

אה, ועל לא דבר.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...