dekel9000 פורסם יולי 19, 2015 דיווח שיתוף פורסם יולי 19, 2015 lol אופס, השתמשתי בטעות ביוזר אחר, ולא בשליהשאלה היא לגבי איזו פעולה מגיבה מהר יותר בSN2והתשובה היא שS פחות אלקטרושלילית מN ולכן היא מגיבה מהר יותר. כלומר אופציה א' ולא הבנתי את ההסבר. תודה, ואיך אוכל באמת להגיע לפורום שיש בו גם כימאים? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם יולי 19, 2015 דיווח שיתוף פורסם יולי 19, 2015 אם אני מבין נכון השאלה לא מאוד קשורה לכימיה אורגנית אלא למושג האלקטרושליליות. כלומר יש מצב שהכימיה הכללית שלי תספיק, אם היא לא חלודה מדי ככל שאטום הוא אלקטרושלילי יותר כך הוא פחות מוכן לוותר על אלקטרונים. בשתי התגובות SCN מוסר את האלקטרון העודף שלו לברום כשהאטום המוסר מחליף את הברום בקשר בקוולנטי; בתגובה הראשונה זה הגופרית ובתגובה השנייה זה החנקן.מכיוון שחנקן הרבה יותר אלקטרושלילי (הוא גם אלטקרושלילי יותר מברום), הוא פחות רוצה לוותר על האלקטרון העודף שלו לטובת השותפות המפוקפקת של מולקולה קוולנטית נייטרלית ולכן התגובה שלו תהיה איטית יותר. לגבי הכימאים, הם שורצים (בעיקר שורצות, האמת) בטכנובלוג. אבל אני לא יודע אם פוסט שם ישיג את התוצאה הרצוייה. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
3p1n פורסם יולי 20, 2015 דיווח שיתוף פורסם יולי 20, 2015 הקטע הוא שבגלל שN אלקטרושלילי יותר, אז יש עליו מטען שלילי כי הוא גונב אלקטרונים משאר המולקולה, ואז הוא נוקליאופיל טוב יותר כי נוקליאופיל טוב הוא נוקליאופיל שלילי. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
dekel9000 פורסם יולי 22, 2015 מחבר דיווח שיתוף פורסם יולי 22, 2015 תודה רבה ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.