dguy פורסם נובמבר 17, 2012 דיווח שיתוף פורסם נובמבר 17, 2012 אני לא מבין מה הם רוצים ב-ג'.. בא' מצאתי שהגוף נע בהשפעת כוח הכבידה והכוח הצנטריפוגלי בתנודה הרמונית, שזמן המחזור שלה הוא: T=2pi/sqrt((GM/R^3)-w^2) zzz כאשר w- המהירות הזוויתית של כדהו''א, R רדיוסו, M מסתו. בסעיף ב' t=T/2. אבל מה הכוונה בג'? אין פה בכלל שום דבר משתנה, הכל קבועים. חשבתי שאולי הכוונה היא לקחת את R בתור משתנה, ניסיתי לשחק עם המשוואה ולא הגעתי לשום גודל קטן חסר יחידות. תודה לעוזרים ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם נובמבר 17, 2012 דיווח שיתוף פורסם נובמבר 17, 2012 אני חושב שהכוונה שתיפטר מהשורש (או ליתר דיוק, מחזקת מינוס חצי) באמצעות פיתוח טיילור. - השורש שלך מכיל מתחתיו שני איברים, שאחד מהם כנראה זניח ביחס לשני. לפי הסימנים שקבלת אני מניח שמדובר באיבר של הכח הצנטריפטלי (ddd -w^2 ddd) - אם אתה מוציא שורש של האיבר השני (של הכבידה) כגורם משותף, אתה מקבל במכנה מכפלת שני שורשים שבאחד מהם יש אבר מהסוג ddd 1-x ddd מתחת לשורש כש-x הוא הפרמטר הקטן וחסר יחידות שלך. - ניתן לבדוק ש-x באמת זניח ביחס ל-1 באמצעות הצבת הקבועים. - את האבר הנ"ל (כולל החזקה השלילית) ניתן לפתח לפי פיתוח טיילור של ddd (1-x)^(-0.5) ddd מסביב ל-1 (שהוא הערך שמתאים ל-x=0). ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
dguy פורסם נובמבר 17, 2012 מחבר דיווח שיתוף פורסם נובמבר 17, 2012 תודה! זה באמת יוצא גודל קטן מאוד, כנראה שאליו התכוונו. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.