Hela פורסם אפריל 3, 2015 דיווח שיתוף פורסם אפריל 3, 2015 שאלת שלושת הפונקציות הוקטוריות אני לא מבינה איך לפתור את השאלה , אני מבינה את המשמעות של שדה חשמלי שאם למשל אני אניח מטען "בוחן" חיובי מה המטענים האחרים ירגישו לגביו .. אבל אני לא מבינה איך ליישם את זה פה בשאלה? שאלת הדיסקה עשיתי :E=kdq/R^2E= ksegma*dS/R^2 = k*segma*sin(tetta/2) *(r/R)cos(tetta) r*dr*d(tetta)/r^2 אני פותרת אנטגרל ומקבלת 2/3 כפול סיגמה כפול K וזה יוצא לא נכון שאלת שתי הטבעות:אני מוצאת עבור הגדולה והקטנה כול אחת לחוד וסוכמת ומשווה ל0 אינטגרל krDQ/(r^2+D^2)^{3/2} rdrdtettaמוצאת עבור R' וגם עבור R ויוצא לי בסופו של דבר -0.47227 היחס תודה מראש לכול העוזרים ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם אפריל 4, 2015 דיווח שיתוף פורסם אפריל 4, 2015 - את שאלת הפונקציות הוקטוריות את אמורה לפתור ע"י הצבה, להבנתי.קחי ארבע נקודות סימטריות ביחס לראשית, אחת לכל רבע (הכי נוח -http://www.codecogs.com/gif.latex?(1,1),%20(1,%20-1),%20(-1,1),%20(-1,-1)) והציבי אותן בכ"א מהשדות.השווי בין כיווני רביעיות הוקטורים שקבלת לאיורים של כל שדה. - אני לא מבין מה עשית בשאלה של הדיסקה. אני מבין את הדרך, לא את הביטוי שהצבת באינטגרנד. למה r/R מופיע פעמיים? להבנתי מהפרדת השדה לרכיבים נובע:http://www.codecogs.com/gif.latex?%5Cvec%7BE%7D=%5Cintop_0%5E%7B2%20%5Cpi%7D%20%5Cintop_0%5ER%20%5Cfrac%7Bk%20%5Csigma_0%20%5Cfrac%7Br%7D%7BR%7D%20%5Csin%20%5Cfrac%7B%5Ctheta%7D%7B2%7D%7D%7Br%5E2%7D%20r(-%5Ccos%5Ctheta%5Chat%7Bx%7D,-%5Csin%5Ctheta%5Chat%7By%7D)%5C,dr%20d%20%5Ctheta%20=%5Cfrac%7B4%7D%7B3%7Dk%5Csigma_0%20%5Chat%7Bx%7D - בשאלה עם שתי הטבעות אני לא מבין מאיפה מגיעה האינטגרציה לפי r (וה-r הנוסף במונה). הדיסקות פה לא מלאות - המטען נמצא על ההקף בלבד ולכן צפיפות המטען אורכית ולא משטחית והאינטגרציה היא אך ורק בכיוון תטא. כמו כן, את יודעת שהשדה בכיוונים x ו-y מתאפס מסימטריה ולכן מראש מחשבת רק את רכיב z של כל טבעת (מכפילה בפקטור הקבוע http://www.codecogs.com/gif.latex?%5Ccos%5Cphi=%5Cfrac%7BD%7D%7B%5Csqrt%7BR%5E2+D%5E2%7D%7D. נובע עבור טבעת אחת: http://www.codecogs.com/gif.latex?E=E_z=%5Cintop_0%5E%7B2%20%5Cpi%7D%5Cfrac%7BkQ%7D%7B2%5Cpi%20R(R%5E2+D%5E2)%7D%5Ccos%5Cphi%C2%A0%20%5C,Rd%5Ctheta=%5Cfrac%7BkQD%7D%7B(R%5E2+D%5E2)%5E%7B3/2%7D%7D ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Hela פורסם אפריל 4, 2015 מחבר דיווח שיתוף פורסם אפריל 4, 2015 תודה! שאלת הדיסקה אני לא הבנתי למה הפרדת את השדה לרכיבים .. איך אתה יודע שיש לו שני רכיבים X ו Y ולא רק רכיב אחד בכיוון X ? בשאלה של שתי הטעות אתה מצאת עבור איזשהי טבעת ולא טבעת ספציפית .. אני צריכה עכשיו לציב R ו R' ו להציב Q ו Q* ולסכום ולהשוות ל0 ? כך אני מוצאת את Q*(טבעת גדולה) ואת היחס נכון? תודה ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם אפריל 4, 2015 דיווח שיתוף פורסם אפריל 4, 2015 שאלת הדיסקה אני לא הבנתי למה הפרדת את השדה לרכיבים .. איך אתה יודע שיש לו שני רכיבים X ו Y ולא רק רכיב אחד בכיוון X ?הבעייה דו ממדית, אני חייב לקחת בחשבון את הפירוק של השדה לשני רכיבים. אולי הייתי יכול לדעת מראש שרכיב y יתאפס מסימטריה (ואז פשוט לא הייתי מחשב אותו אלא רק את x), אבל אי אפשר להתעלם מהכיוון של השדה כי מקבלים תוצאה שגוייה. בשאלה של שתי הטעות אתה מצאת עבור איזשהי טבעת ולא טבעת ספציפית .. אני צריכה עכשיו לציב R ו R' ו להציב Q ו Q* ולסכום ולהשוות ל0 ? כך אני מוצאת את Q*(טבעת גדולה) ואת היחס נכון?נכון. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Hela פורסם אפריל 4, 2015 מחבר דיווח שיתוף פורסם אפריל 4, 2015 הבעייה דו ממדית, אני חייב לקחת בחשבון את הפירוק של השדה לשני רכיבים. אולי הייתי יכול לדעת מראש שרכיב y יתאפס מסימטריה (ואז פשוט לא הייתי מחשב אותו אלא רק את x), אבל אי אפשר להתעלם מהכיוון של השדה כי מקבלים תוצאה שגוייה.אני צריכה לעשות אינטגרל כאשר אני כופלת במינוס קוסינוס וגם אינטגרל כאשר אני כופלת במינוס סינוס ואז לחשב את השורש הריבועי שלהם? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם אפריל 4, 2015 דיווח שיתוף פורסם אפריל 4, 2015 ברמת העיקרון כן, ספציפית בתרגיל הזה יוצא שרכיב y מתאפס (ואפשר לדעת מראש שהוא יתאפס מהסימטריה של פיזור המטען בציר הזה), אז את יכולה לוותר על החישוב שלו ולחשב רק את רכיב x. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Hela פורסם אפריל 4, 2015 מחבר דיווח שיתוף פורסם אפריל 4, 2015 איך הסקת משאלת שתי הטבות שמדובר בצפיפות אורכית :(ולמה בשאלת הדיסקה זה רכיב X זה מינוס קוסינוס ולא קוסינוס? תודה ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם אפריל 4, 2015 דיווח שיתוף פורסם אפריל 4, 2015 א. אומרים טבעת ולא דיסקהב. אומרים טבעת אבל לא נותנים שני רדיוסים, חיצוני ופנימי. מכאן שהטבעת דקה מאוד וניתן להניח שהיא חד ממדיתג. הציור. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Hela פורסם אפריל 4, 2015 מחבר דיווח שיתוף פורסם אפריל 4, 2015 תודה!!למה בשאלת הדיסקה רכיב X זה מינוס קוסינוס ולא קוסינוס איך אתה רואה את זה בציור? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Hela פורסם אפריל 4, 2015 מחבר דיווח שיתוף פורסם אפריל 4, 2015 איך אני מחליטהלגבי הסימן בשאלה הזאת .. לא ידוע לי מה סימני המטענים של כול אחת משלושת המטענים .. אני רק יודעת שאני צריכה למצוא שקול כוחות למטען 3 ולהשוות ל 0 .. תודה ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם אפריל 4, 2015 דיווח שיתוף פורסם אפריל 4, 2015 תודה!!למה בשאלת הדיסקה רכיב X זה מינוס קוסינוס ולא קוסינוס איך אתה רואה את זה בציור?השאלה היא לגבי השדה במרכז הדיסקה. התרומה של מטען dq שנמצא בכיוון מסויים ביחס לראשית לשדה בראשית היא בכיוון ההפוך לאותו כיוון, ולכן המינוס.מטען dq שנמצא מימין לראשית ייצור בראשית שדה שמאלה; מטען dq שנמצא מעל הראשית ייצור בראשית שדה למטה. איך אני מחליטהלגבי הסימן בשאלה הזאת .. לא ידוע לי מה סימני המטענים של כול אחת משלושת המטענים .. אני רק יודעת שאני צריכה למצוא שקול כוחות למטען 3 ולהשוות ל 0 ..הסימנים לא חשובים - הם מובלעים בתוך הקבועים http://www.codecogs.com/gif.latex?q_2 ו-http://www.codecogs.com/gif.latex?q_1, שיכולים להיות חיוביים או שליליים. אבל את לא באמת צריכה לדעת את הסימן שלהם.את יכולה לבטא את השדות ששני המטענים מפעילים על המטען השלישי ולדרוש שהסכום שלהם יתאפס. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.