ohad פורסם נובמבר 16, 2012 דיווח שיתוף פורסם נובמבר 16, 2012 נתנו לנו 14 (!) פונקציות שונות ומשונות ובקשו לסדר אותם מהקטנה לגדולה (אסימפטוטית) ולהוכיח שאחת היא O של השנייה וכו'. נשארתי עם הארבע פונקציות הללו: [jstex]f_1=3^n,f_2=3^{2^n},f_3=(loglogn)^{logn},f_4=\Pi_{i=2}^n log(i)[/jstex] ברור לי ש [jstex]f_1=O(f_2)[/jstex] אבל לא ברור לי איפה ואיך לפתח את שתי האחרות, נראה לי שהן באמצע (כי n בחזקת n למשל בינהן), רעיונות? (תוספת: אני יודע ש [jstex]f_4=O((logn)^n)[/jstex] אבל איך לחסום אותה מלמטה לא ברור לי) ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
radagast פורסם נובמבר 16, 2012 דיווח שיתוף פורסם נובמבר 16, 2012 אני לא כל כך מבין בזה, אבל אני דווקא חושב ש-f3 לא שייך לשם, הוא log של log (לוג של לוג של 1 ו-19 אפסים זה פחות מ-4, למשל), זו פונקציה שמתקדמת לאט מאד, והיא בחזקת logn, לא בחזקת n. בנוגע ל-f4, החל מ-n כלשהו תקבל שהלוג כבר גדול ממספר כלשהו, למשל, עבור n=21 הוא כבר גדול מ-3, ואפשר לחסום אותו מלמטה ע"י http://www.codecogs.com/gif.latex?3%5En. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
ohad פורסם נובמבר 17, 2012 מחבר דיווח שיתוף פורסם נובמבר 17, 2012 תודה, זה בערך מה שעשיתי בסוף, f3 באמת קטנה יותר וחסמתי ככה ממטה את f4. :thumbsup: נגמר התרגיל ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.