מעבר לתוכן

תואר שני במדמ"ח

הודעות מומלצות

שלום לכולם.

אני בוגר הנדסת מכונות מלפני כמה שנים טובות (2010). לא עבדתי יום אחד במקצוע הישיר, עוד לפני סיום התואר התחלתי לעבוד בתקשורת מחשבים וצברתי לא מעט ניסיון ותעודות בתחום.

היום עלה לי רעיון לבדוק את עניין המשך לימודים לתואר שני. מצאתי התמחות בקשתות תקשורת במדמ"ח.

עד כמה שאני מבין יהיה לי בלתי אפשרי להתקבל על סמך ממוצע (80), במיוחד כשאני לא בוגר פקולטה.

רציתי לשאול אתכם מה הסיכויים שלי להתקבל על סמך ניסיון מעשי ומה התהליך הנכון.

האופציות כמו שאני רואה אותם כרגע הם:

- לעשות קורס אחד או שניים מהתכנית לימודים לתאור שני דרך לימודי חוץ.

- לאסוף המלצות ממעסיקים קודמים ונוכחיים, למצוא נושא לתיזה (לא אמורה להיות בעיה היות ואני כבר עובד בפיתוח בתחום), למצוא מנחה שמתעסק בתחום וללכת לדבר איתו ישירות.

- לשלב בין שתי האופציות.

מה אתם חושבים?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

http://www.cs.technion.ac.il/he/graduate/

http://www.cs.technion.ac.il/he/graduate/catalog/comment/catalogue10-11-he-admission.pdf

כמו שאפשר לראות, הממוצע הנוכחי שלך קצת רחוק מהסף.

ההצעה שלי היא לשלב בין השניים: בתואר שני בד"כ עוסקים יותר במחקר, ופחות בפיתוח. עם זאת, לדעתי אם תתקשר עם מנחה פוטנציאלי, ותספר לו את הסיפור שלך (עבודה בתחום, המלצות רלבנטיות וכו') אולי הוא כן יהיה מעוניין להנחות אותך, ומרגע שזה מתקיים המצב יכול להיות יותר פשוט. אתה יכול גם להגיד לו שאין לך בעיה לבלות סמסטר בלקחת קורסים כחיצוני ובמקביל לנסות להתחיל לברר על מחקר רלבנטי. עם זאת קח בחשבון שיתכן שאותו מנחה לא "מבין" בנהלים של מתי מותר ואסור לקבל סטודנט כך שצריך לברר אדמיניסטרטיבית האם הקבלה שלך תהיה אפשרית.

כמו כן, בחשמל יש גם הרבה מחקר במחשבים/רשתות, ושם יותר קל להתקבל למחקר בלי מלגה (לפחות בהתחלה), אז אולי שווה גם לנסות שם באותו אופן.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

גם אם המנחה הפוטנציאלי לא מבין בנהלים, נראה לי שעצם העובדה שהוא מביע נכונות לעבוד איתך מהווה שיקול משמעותי בקבלה. שווה ללכת לדבר עם כמה פרופסורים באופן לא מחייב כדי לראות איפה אתה עומד, אבל תבוא מוכן (רעיונות למחקר, אפילו תוצאות ראשוניות)

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...