Sweex פורסם ינואר 3, 2015 דיווח שיתוף פורסם ינואר 3, 2015 היי , אני מקווה שתוכלו לעזור פה.אני קצת מסתבך עם המושג הזה. בעיקרון הבנתי שמשטח פרמי זה בעצם האלמנט (קו , שטח, נפח) שמכיל את כל המצבים באנרגיית פרמי אבל לא ממש הבנתי איך אני אמור להשתמש בזה במיוחד בכל הקשור לאלקטרונים ולקשר בין תכונות החומר (מבודד, מוליך, מתכת וכדומה- אני יודע מזה אומר בתכל'ס אבל לא בקשר למשטח פרמי).אשמח לעזרה, מקור עזרה או כל דבר כי בכל החומר שחיפשתי מההרצאות והתרגולים ומאנשים ששאלתי לא יכולים ממש להסביר לי מה השימוש :\ ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם ינואר 4, 2015 דיווח שיתוף פורסם ינואר 4, 2015 http://en.wikipedia.org/wiki/Fermi_surface + (זכרון מעורפל ורפרוף במחברת מצב מוצק מתואר ראשון)המיקום היחסי של משטח פרמי במבנה פסי האנרגיה של החומר יקבע אם החומר מבודד, מוליך או מוליך למחצה. - אם משטח פרמי עובר ברצף של פסי אנרגיה ללא פער מעליו - החומר מוליך.- אם משטח פרמי עובר בפס אנרגיה שיש מעליו פער אנרגיה ואז פס ריק - החומר יהיה מוליך למחצה או מבודד, כתלות בגודל פער האנרגיה. לגבי מה עושים עם זה בחישובים (בקורס, לפחות...), לפי המעט שאני זוכר בבעיות שבהן המושג הזה מוזכר בעיקר נותנים לך לחשב את הצורה של משטח פרמי במקרים מסויימים.יכולים לתת לך מידע על מבנה פסי האנרגיה של החומר שיאפשר לך להסיק ממנו וממשטח פרמי את תכונות ההולכה שלו. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.