riovelo פורסם נובמבר 29, 2014 דיווח שיתוף פורסם נובמבר 29, 2014 האם למישהו יש איזשהו רעיון כיצד לפתור את האינטגרלים המסומנים באדום? את הראשון ניסתי לפתור ע"י אינטגרציה בחלקים עד שהגעתי למבוי סתום. בשני אני לא רואה איזו אינטגרציה בחלקים או הצבה יעזרו.אשמח לעזרה, תודה ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Dolores פורסם נובמבר 29, 2014 דיווח שיתוף פורסם נובמבר 29, 2014 את הראשון לא צריך לפתור אינטגרל. תחשוב על צורת פתרון הכללית שאמורה להתקבל ואם אני לא טועה אז הפתרון הוא הפתרון הטריוויאלי. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
riovelo פורסם נובמבר 30, 2014 מחבר דיווח שיתוף פורסם נובמבר 30, 2014 באמת הפתרון הטריוויאלי הוא פתרון. השאלה היא איך אתה יודע שהוא היחידי?ודבר שני- יש לך רעיון לדרך פעולה בתרגיל השני?תודה ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Dolores פורסם נובמבר 30, 2014 דיווח שיתוף פורסם נובמבר 30, 2014 תנאי קיום ויחידות מתקיימים. תחפש בפתרונות רשמיים של שנים קודמות ותמצא פתרון. לא יודעת לגבי השני אבל אולי לא צריך להגיע לפתרון מפורש כדי לענות על השאלות... ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
riovelo פורסם נובמבר 30, 2014 מחבר דיווח שיתוף פורסם נובמבר 30, 2014 אוקיי, אז באמת בתרגיל הראשון הפתרון היחיד הוא הפתרון הטריוויאלי כי הוא היחיד שתנאי ההתחלה תואם לו. אם ככה אז תחום ההגדרה שלו הוא תחום ההגדרה של הביטוי של ה-ln וה-sin?לגבי התרגיל השני, אני שם לב שהפתרון הטריוויאלי ו y=1 y=-1 הם פתרונות, אבל אף אחד מהם לא מתאים לתנאי ההתחלה. ובתנאי ההתחלה, עבור x=0 ערך ה-y הוא 0.5-. האם העובדה שהערך הזה הוא בין הפתרונות הנ"ל זה בעצם המש"ל פה? או שהתהליך יותר ארוך? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם נובמבר 30, 2014 דיווח שיתוף פורסם נובמבר 30, 2014 זה נראה לי הכיוון. פתרונות לא יכולים לחתוך זה את זה בתחום שבו המשוואה מקיימת את תנאי משפט הקיום והיחידות ולכן הפתרונות הקבועים y=0 ו-y=-1 הם חסמים לפתרון עם תנאי ההתחלה הנ"ל (משפט קיום ויחידות תמיד מדבר על פתרון במלבן, ואתה יכול לבחור מלבן שמכיל את y=0 ו-y=-1 ו-x בתחום ההגדרה ולהסתכל כל פעם על x מסויים שבו עובר הפתרון שמקיים את תנאי ההתחלה, לוודא שתנאי הקיום והיחידות מתקיים שם ולהסיק שהפתרון המבוקש חייב להישאר בין שני הפתרונות האלו ולא יכול לחתוך אותם). ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
riovelo פורסם נובמבר 30, 2014 מחבר דיווח שיתוף פורסם נובמבר 30, 2014 אחלה, תודה רבה לשניכם. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.