user פורסם נובמבר 25, 2014 דיווח שיתוף פורסם נובמבר 25, 2014 זאת השאלה - צריך לעשות שימוש בחסמים כמו צ'רנוף לפתרון התרגיל. אשמח לקבל הכוונה, תודה מראש. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
user פורסם נובמבר 27, 2014 מחבר דיווח שיתוף פורסם נובמבר 27, 2014 אשמח לקבל עזרה, משהו ? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם נובמבר 27, 2014 דיווח שיתוף פורסם נובמבר 27, 2014 אין לי מושג מי זה צ'רנוף, ובחיים לא לקחתי את הקורס. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
radagast פורסם נובמבר 29, 2014 דיווח שיתוף פורסם נובמבר 29, 2014 כמה רעיונות; אני לא בטוח לגבי זה.ראשית, אני מניח שהם מתכוונים שלכל סטודנט יש סיכוי k/n לעבור את הקורס. אם הכוונה היא אחרת, אז יתכן שיש "קורס קשה" שאותו אף אחד לא עבר, ואז גם השאלה יותר קשה.נניח כי ידוע מס' העוברים הכולל של קורס i, ונסמנו ב-M.נניח כי שתי הקבוצות הן A ו-B.נסמן ב-Z את סכום העוברים את קורס i הנכלל בקבוצה A.ההסתברות של אחד העוברים להכלל בA היא חצי.לכן, Z מפולג (בהנתן M) בינומי עם n=M, p=0.5.כעת נשאל מהי ההסתברות שעבור קבוצה A, המשתנה Z יהיה גדול מ-0.7M.עם קצת משחקים, ניתן לקבל את t במשוואה של החסם: http://upload.wikimedia.org/math/b/a/c/bacd87ef352c32043383758838e95d21.png מקבלים משהו כמוhttp://www.codecogs.com/gif.latex?P(Z כעת צריך להשתמש במשפט ההחלקה / הסתברות שלמה על M. 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אורח user פורסם נובמבר 29, 2014 דיווח שיתוף פורסם נובמבר 29, 2014 בדרך שפתרת את השאלה, לא השתמשת כלל בהסתברות להצלחה בקורס (k/n) וגם לא בנתון של מספר הסטודנטים (n).האם זה ייתכן שאין צורך כלל לשתמש בנתונים האלו לשם הפתרון (כי גם אני פתרתי בצורה די דומה את השאלה, ובדקתי שהסטייה בערך המוחלט בין שתי הקבוצות לא עולה על 0.7M) ? הערה:התחברתי בתור אורח, אבל אני כתבתי את השאלה. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
radagast פורסם נובמבר 30, 2014 דיווח שיתוף פורסם נובמבר 30, 2014 לדעתי זה יבוא לידי ביטוי בחישוב ההסתברות של M. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.