riovelo פורסם אוקטובר 30, 2014 דיווח שיתוף פורסם אוקטובר 30, 2014 אוקיי, אז ברור שלדאוטריום יש לי את כל הנתונים, מספר מסה, שכיחות, מסה מולרית והכמות שנלקחה ממנו, וברור לי שניתן להגיע למסה המולרית של המימן בצורתו הטבעית ע"י שימוש בשכיחויות האלה ובערך של המסה המולרית שמופיע בטבלה המחזורית. אך מכאן והילך, אני לא יודע כיצד להמשיך. אשמח לעזרה, תודה. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
riovelo פורסם אוקטובר 30, 2014 מחבר דיווח שיתוף פורסם אוקטובר 30, 2014 ושאלה נוספת שבה אשמח לקבל הסבר רק על צורת הרישום ( שלא נתקלתי בה עוד ) של הרכבי המינרלים."כמה מן המקורות הטבעיים עבור תרכובות בור (B), הם המינרלים קרנייט (kernite) שהרכבו – Na2B4O7·4H2O (כל הביטוי מבטא מולקולה בודדת), ובורקס (borax) שהרכבו - Na2B4O7·10H2O (כל הביטוי מבטא מולקולה בודדת).על כורים א' וב' הוטל להפיק 3.5 ק"ג של בור מקרנייט ובורקס בהתאמה. כמה ק"ג של מחצב צריך כורה ב' לכרות יותר מאשר כורה א' ע"מ להפיק את הכמות הנדרשת של בור?"תודה ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם אוקטובר 30, 2014 דיווח שיתוף פורסם אוקטובר 30, 2014 לזכרוני שכיחות היא אחוז מולקולות, לא אחוז מסה. זאת אומרת שאם יש 0.31 מול דיאוטריום בתוצר אזי יש סה"כ N=0.31/0.00015=2066.7 מולים מימן טבעי במקור.את המסה שלהם אפשר למצוא מהמסה המשוקללת שחשבת. לגבי צורת הכתיבה הזו, היא מציינת מולקולות מים שלמות שמהוות חלק מהמבנה האינטגרלי של הגביש. הן מופרדות משאר המרכיבים כי אופי הקשר שלהן שונה. במקרה של קרנייט ובורקס, לא מדובר בקשר יוני כמו הקשר בין הנתרן לשאר, אלא בקשר מימן. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
מצמצמת פורסם אוקטובר 30, 2014 דיווח שיתוף פורסם אוקטובר 30, 2014 אני לא מוצאת את השרשור במחשב, רק בטלפון...הזוי. בכל אופן, מה שאודי אמר. יוצאת לך מסה אטומית ממוצעת של 0.01023. הכפלה בין המסה האטומית הממוצעת (כלומר ערך ממוצע של מסה אטומית עבור תערובת של כל האיזוטופים-מימן טבעי) לבין מספר המולים הדרושים שחישבת מהשכיחות, יתן לך 21.142 גר' מימן טבעי. לגבי צורת הכתיבה, בדרך כלל כותבים ככה עבור מלחים שעברו הידרציה. כלומר, היא מתארת כמה מולקולות מים ספוחות ליחידה בסיסית של הגביש. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
riovelo פורסם אוקטובר 31, 2014 מחבר דיווח שיתוף פורסם אוקטובר 31, 2014 קודם כל, תודה לשניכם על התשובות. רק דבר אחד עדיין אני לא מבי. הבנתי את ההסבר שלכם לגבי צורת הרישום בשאלה השנייה. אך אין לי קצה חוט מעשי לפתרון הבעיה.ן ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם אוקטובר 31, 2014 דיווח שיתוף פורסם אוקטובר 31, 2014 אבל אמרת שתשמח לקבל עזרה רק לגבי צורת הרישום בכל מקרה, אתה יכול למצוא בקלות את המסה המולקולרית של כל תרכובת, ואת אחוז הבור מהמסה הזו. נניח שעבור קרנייט המסה המולקולרית היא X גרם למול ומתוכם Y גרם למול הם בור (מסה מולרית של ארבעה אטומי בור). אזי כמות הקרנייט שצריך כדי להפיק 3.5 ק"ג בור היא: http://www.codecogs.com/gif.latex?M_K=3.5%20%5Cfrac%7BX%7D%7BY%7D%20%5C,%20Kg אם תחזור על אותו חישוב עבור הבורקס ותחסר בין המסות תקבל את התשובה הרצוייה. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
riovelo פורסם נובמבר 1, 2014 מחבר דיווח שיתוף פורסם נובמבר 1, 2014 תודה רבה לך ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.