מעבר לתוכן

מערכות ספרתיות שאלות ממבחנים

dando

הודעות מומלצות

שלום, מצורפת השאלה והפתרון:

http://snag.gy/MrZYG.jpg

כשבדקתי את הנוסחא על תשובה א' שמתי לב שהיא לא מתאימה לאלגוריתם שלמדנו:

אם יש כניסה אחת ויציאה אחת והמכונה היא מילי, אז יש 4 אפשרויות לשורות Z שונות.

ולכן בP1 יהיו 4 מחלקות שונות.

נניח שסך הכל יש יותר מ-16 מצבים, ולכן בP2 יהיו 4*4=16 מחלקות שקילות. ולפי הנוסחא שלהם יוצא 64 מחלקות שקילות, ניסיתי בכל דרך להגיע ליותר מחלקות אבל לא הצלחתי, יש מצב שהנוסחא היא K*K ולא מה שהם כתבו?

עריכה: הפתרון שלהם נכון!

נערך בתאריך - על-ידי dando
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לא יודע אם זה עוזר במשהו אבל אני איתך. החלוקה למחלקות שקילות היא על פי פלטים. אם ניתן על פי פלט לחלק מחלקת שקילות ל-k, למה שפלט שני יוכל לחלק מחלקת שקילות ליותר מ-k?

נראה לי שהבעיה במשפט "בחלוקה השניה עבור כל קלט יש k אפשרויות למצב הבא (מחלקת שקילות)". לא כל אפשרות למצב הבא היא מחלקת שקילות. מחלקות שקילות לא נקבעות לפי מצבים אפשריים בשלב הבא אלא לפי פלטים בשלב הזה.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

החלטתי לרכז פה את השאלות שיש לי כדי לא להציף את הפורום  :oops:

השאלה היא על TFF וזמנים: (מצורף גם הפתרון)

http://snag.gy/NhWiu.jpg

http://snag.gy/2k5ny.jpg

עם מסלולים 1->1 2->2 אני מסכים.

אבל 2 המסלולים האחרים בעייתים, קודם כל לפי מה שהבנתי כשיש השהייה על החוטים של הTclk זה משנה את הזמנים האופיינים בFF אליו הולך השעון עם ההשהייה(מגדיל את כל הגדלים מלבד tsetup אותו הוא מקטין).  לכן הזמנים בFF2 גדלים ב (Tclk)/2+tpd(NOT), (מלבד הtsetup2 שקטן בערך זה). אבל משום מה לא יוצא לי כי כניראה זמן ההשייה של השעון לFF2 הוא לא (Tclk)/2+tpd(NOT) (אז מה הוא?)

וגם לא הצלחתי להבין את הפתרון שלהם.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אתה מביא פה מושגים שלא שמעתי עליהם בקורס. "השהייה של חוטים", "השהייה של שעון". גם אין מקום להתעסק במחצית זמן שעון כשאפשרית חלוקה לא שווה של t0, t1.

הפיתרון שלהם מחשב זמן סטאפ שנדרש עבור כל דלגלג. לכל דלגלג במערכת יש שני מסלולים, מעצמו ומהדלגלג האחר.

כדי שהדלגלג השני יקלוט כראוי את המתח שמונח על הדלגלג הראשון, צריך שהזמן בין עליית השעון לראשון והעלייה לשני (t1+tcdnot) יספיק למתח לעבור את הדלגלג, את הקסור ואת הזמן סטאפ.

כדי שהדלגלג הראשון יקלוט כראוי את המתח שעל הדלגלג השני, צריך שהזמן בין עליית השעון לשני והעלייה לראשון (t0-tpdnot) יספיק למתח לעבור דלגלג, נוט, קסור וזמן סטאפ.

לא הצלחתי להבין למה זה 42 אם הזמנים הנחוצים הם 25,19.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

דווקא את ה-42 הצלחתי להבין הם הגדירו T0 כמשך זמן בו אות השעון 0 ו-T1 כמשך הזמן בו אות השעון 1. ולכן Tclk=T0+T1. ואז לוקחים חיתוך ויוצא

Tclk=max{36,25+19}=42

אבל אני לא לגמרי מצליח להבין איך זה מסתדר עם ההגדרות שראיתי (באתר הזה):

http://6004.mit.edu/Fall13/tutprobs/state03.gif

QST

Rewrite the timing specifications for the system as a whole taking into account d1 and d2. Don't make any assumption about the

relative sizes of the two delays.

ANS

The delay d1 causes all timing specifications associated with register R1 to be shifted later in time by d1. Likewise the delay d2 causes all timing specifications associated with register R2 to be shifted later in time by d2. Note that we still use the original clock signal as our reference for the system, so the setup times for the registers R1 and R2 become shorter by d1 and d2, respectively, and the hold times for R1 and R2 become longer by d1 and d2.

:The timing specifications of the system, taking d1 and d2 into account, are

tS = tPD,CL1 + tS,R1 - d1 = 6 - d1

tH = tH,R1 - tCD,CL1 + d1 = 1 + d1

tCD = tCD,R2 + d2 = 2 + d2

tPD = tPD,R2 + d2 = 8 + d2

Finally,

(פה הם לוקחים כבר ערכים חדשים של FF2 FF1)

tCLK >= tPD,R1 + tPD,CL2 + tS,R2

tCLK >= 2 + d1 + 5 + 4 - d2

tCLK >= 11 + d1 - d2

או שאין קשר בין התרגילים?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה ניראה לי הבנתי, הטכניקה שלך היא להסתכל על השעונים, וזמני עלייה ביניהם? (במקום לשנות ערכי זמנים של FFים שכניראה זה לא תמיד עובד?)

אה ואיך משתנה התנאי על ה-thold2 במסלול 1->2?

(tH,2 <= tCD,FF1 + tCD,XOR)

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הזמן t1+tcdnot

הוא הזמן בין עליית השעון עבור הראשון, לבין "עליית השעון לשני", כלומר שהשעון ירד (t1) ושזה יגיע לדלגלג השני (tcdnot).

עדיין לא הבנתי למה 42 היא התשובה.

25+19=44

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

התרגיל שם לא קשור, לשני הדלגלגים שם יש אותו שעון בדיוק (אין not) ולכן זמן המחזור תלוי רק בהשהיות בין הדלגלגים. המתח צריך לעבור את הדלגלג הראשון, לעבור את הרכיב האמצעי ולהספיק סטאפ לפני שהשעון עולה שנית. הם הציבו נתונים וזה יצא 11. אחרי זה הם סיבכו את התרגיל עם הכנסת השהייה של חוטים, דבר שלא נכלל בחומר של קורס מערכות ספרתיות בטכניון. הם הכניסו את ההשפעה של החוטים על כל אחד מהזמנים וחישבו מחדש את הסכום.
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אה נכון זה 44 לא שמתי לב!! בטח הם גם טעו בחישוב.. ובסוף הבנתי למה הוספת t1 בטעות החשבתי ירידה כעליה, ערכתי את ההודעה וזה לא עדכן לי כשענית לי :S והייתה לי עוד שאלה אני לא יודע אם ראית אז אני אשאל שוב:

איך משתנה התנאי על ה-thold נגיד במסלול 1->2? ( tH,2 <= tCD,FF1 + tCD,XOR )

סורי על ההצקה  :oops: 

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אין הולד בתרגיל של הטכניון. יש רק בתרגיל באתר. ההולד צריך להיות קטן מהtcd של העסק בין כניסות הדלגלגים, כדי שלא יוכל להספיק לעבור מתח חדש ביניהן בזמן ההולד.

מה השאלה?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

כן זה מה שהתכוונתי איך השער NOT היה משפיע על התנאי של ה-thold נניח במסלול 1->2?

thold2 + tpd(NOT) + T1 < tcd(FF1) + tcd(xor)

זה נכון? או שהיה צריך לקחת tcdNOT?

ובמסלול 2->1:

thold1 + T0 - tcd(NOT) < tcd(FF2) + tcd(xor) + tcd(NOT)
קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

בסוף מצאתי תרגיל עם מה שהתכוונתי הנה:

http://snag.gy/I5s57.jpg

http://snag.gy/5ZNpn.jpg

אבל באי"ש הראשון הם לקחו את הזמן בין 3 עליות שעון ולא 2 :\ למה זה? הם כאילו עבדו לפי השיטה עם ההשהיות חוטים :eusa_wall: 

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

איפה אתה רואה שלוש עליות שעון?

יש שני נוט ולכן עליית השעון עבור השני היא כמו עבור הראשון, בשונה מהתרגיל לעיל שירידת השעון היוותה עליית שעון לדלדלג השני.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

העניין הוא שהעליית שעון עבור השני נדחית ב2tpd זמן. הם יכלו לקחת 2tpd (שזה הזמן בין עליה עבור הראשון לעליה עבור השני) אבל לקחו 2tpd+Tclk אני חושב שהבנתי למה זה כי צריך שיתקיים האי"ש ולכן הוסיפו עוד מחזור שעון.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...