מעבר לתוכן

סמסטר ראשון ה.חשמל/ה.חשמל+פיזיקה אחרי אפיק מעבר

הודעות מומלצות

שלום לכולם,

אני אמור להתחיל ללמוד בשנה הבאה בטכניון ה.חשמל או ה.חשמל ופיזיקה (אם אני יתקבל).

מכיוון שלמדתי באוניברסיטה הפתוחה ואני אמור לקבל פטורים מרוב הקורסים של שנה א' (חדוא 1+2,מערכות ספרתיות,מבוא למדמ"ח,אלגברה לינארית,פיזיקה 1 ומד"ר), קצת הסתבכתי כשניסיתי להבין איזה קורסים כדאי לקחת שנה הבאה.

בעקרון זה מה שחשבתי עליו:

אם אני יתקבל רק לה.חשמל:

1. פיזיקה 2ממ'

2. מד"ח וטורי פוריה

3. פונ' מרוכבות והתמרות אינטגרליות

4. מבוא למבני נתונים ואלגוריתמים

5. מבוא להסתברות ח'

אם אני יתקבל לה.חשמל ופיזיקה:

1. פיזיקה 2ממ'

2. מד"ח וטורי פוריה

3. פונ' מרוכבות והתמרות אינטגרליות

4. מבוא למבני נתונים ואלגוריתמים

5. מבוא להסתברות ח'

6. כימיה כללית

כמובן שבשתי האפשרויות אני גם ייקח את הבטיחות במעבדות חשמל.

אין לי כ"כ מושג בקשר לעומס של כל קורס ולדרישות שלו (הגשות וכו').

עד כמה זה יהיה עמוס? יש משהו שכדאי לשנות (כמובן בהנחה שלא יהיו התנגשויות במבחנים,חורים גדולים במערכת וכו' וכו')?

עוד שאלה שעולה לי על הדרך: איך הולך כל הקטע עם הספרים?קונים/משאילים/לא צריך? באו"פ קיבלנו בכל קורס את הספרים שלו אז אין לי מושג איך בטכניון.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לא כולם ניעזרים בספרים, ואת כל החומר אתה אמור לקבל בהרצאות (או משקפים/מסמכים שמועלים לאתר הקורס), אבל אם אתה רוצה ספרים אז כמובן שיש לך את האופציה.

יש כמה אפשרויות להשיג ספרים:

1. לקנות חוברות עזר של אס"ט מחנות החוברות (מהנסיון שלי הן די גרועות, אבל אולי לא כדאי להכליל).

2. לקנות ספרים במכלול (לא רואה סיבה לעשות את זה).

3. או האופציה הכי טובה: (ולרוב היחידה שטובה.)

יש לך בספריות הפקולטיות ובספריה המרכזית מגוון רחב מאוד של ספרים (אפשר להסתכל עליו באתר הספריה המרכזית).

אתה פשוט הולך לשם ומקבל את הספר לשבוע (עם הארכה אוטומטית עד שמישהו אחר יבקש אותו. לרוב זה יכול להחזיק סמסטר שלם).

בכל קורס יש רשימה של ספרות רלוונטית (ולפעמים אפילו יש ספר אחד שהחומר שלו די חופף עם הקורס).

לגבי הקורסים אני פחות יודע לענות, אבל על פניו נראה די עמוס (אבל בהחלט סביר/אפשרי, תלוי למי).

פיזיקה 2ממ נחשב די קשה, ואולי גם מבוא למבני נתונים ואלגוריתמים (לא בטוח).

כימיה כללית והסתברות אמורים להיות יחסית קלים.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה על התשובה!

אם אני משאיל ספר כמו שכתבת (אופציה 3) לא יכול להיות מצב שבאמצע הסמסטר אני יצטרך להחזיר אותו כי מישהו אחר ביקש להשאיל אותו? (למשל בקורסים כמו פיזיקה 2).

אם יש פה מישהו שיוכל לעזור לי בקשר לקורסים אני מאוד ישמח :)

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

שים לב שהספרים שאתה יכול לקחת הם לא ספרים שדומים לאו"פ. הספרים שאתה השתמשת בהם עד עכשיו הם ספרים שמסכמים את כל הקורס כאילו מורה היה מעביר לך את החומר - מוכוונים למה שאתה אמור לקבל. ספרים שאתה תוכל להשיג בטכניון הם ספרים שנכתבו על ידי חוקרים על כל מיני דברים שברובם לא תלמד, ויתכן שחלק מהקורסים יכללו מספר ספרים שמתוכם אינקרימנטים שרלוונטיים לך. מהסיבה הזאת, להבדיל מהאו"פ, אתה תישען בעיקר על מה שמועבר בהרצאה ובתרגולים, ותלך לספרים רק אם לא תבין משהו שם.

במקרה ואתה רוצה ספר שמשוריין למשך כל הסמסטר, חלק מהספרים נמצאים במה שנקרא "ספרית הדיקן", שנמצאת במכלול. אתה יכול לקחת ספר לסמסטר שלם תמורת סכום של 30-70 ש"ח אם זכור לי נכון.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה על התשובות!

לאסף- דיברתי עם הטכניון ולפי מה שהם אמרו הם אמורים להכיר לי בכולם.

בכל מקרה, בהנחה שבאמת יכירו לי בכולם,האם המערכת הזאת נראית לכם בסדר?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל, אני מציעה לך לשאול גם בקבוצה בפייסבוק של "הנדסת חשמל בטכניון" לגבי המערכת ובקבוצות של הקורסים הרלוונטיים (קל למצוא לפי חיפוש מספר קורס) לגבי עומס וחומרי עזר מומלצים של כל קורס.

המערכת נראית לי עמוסה מדי- ברוב הקורסים האלה יש שיעורי בית להגשה כל שבוע וכמעט בכולם יש בחני אמצע, אבל אני לא יודעת מה להמליץ לך להוריד, לכן עדיף שתשאל גם בפייסבוק ותסתכל מה קדם לקורסים אחרים ומה הכי מסתדר מבחינת תקופת מבחנים.

פה יש תרשים שמראה דרישות קדם/צמוד לפי סמסטרים: http://webee.technion.ac.il/uploads/file/Undergraduate/Electrical_Eng_track_White_17_9_13.pdf

פיזיקה 2ממ' - ממש עכשיו מצלמים הרצאות ותרגולים בוידאו כך שיש לך מזל :)

יש גיליון שיעורי בית אלקטרוני כמעט כל שבוע להגשה (אפשר לרפרנס אבל לא מומלץ). בדרך כלל יש בוחן אמצע שמהווה מגן. הבחינה היא בדרך כלל אמריקאית. הקורס עמוס וכדאי להשקיע בו.
יש ספר "חשמל ומגנטיות" של ברקלי- יש גרסה אלקטרונית באנגלית והוצאה בעברית של האו"פ בספריות בטכניון- יש 2 כרכים + ספר של שאלות ותשובות. לגבי ההשאלה: אני לקחתי מהספריה המרכזית של הטכניון והספרים היו אצלי כמעט כל הסמסטר.

מד"ח וטורי פוריה-

הקורס הזה היה פעם 2 קורסים נפרדים: קורס של מד"ח וקורס של טורי פוריה ביחד עם התמרות. 
אומרים שהוידאו במד"ח לא מומלץ בכלל (לא ניסיתי) אבל יש המון סיכומים שמסתובבים (מומלץ במיוחד הסיכום של לידיה הרי) ויש ספר "מבוא למשוואות דיפרנציאליות חלקיות" של פינצ'ובר ורובינשטיין שאפשר למצוא בספריות. מומלץ: סיכומי תרגולים של פוריה של יורם יחיא ומד"ח של מרינה גרוזד (יש בקבצים של הקבוצות בפייסבוק)

הוידאו של פוריה והתמרות כן טוב ויש גם ספר מומלץ "טורי פוריה והתמרות אינטגרליות" של פינקוס וזעפרני שאפשר למצוא בגרסה אלקטרונית (וגם בספריות). 

שיעורי בית- כשאני לקחתי את הקורס היה גיליון להגשה כל שבוע אבל זה תלוי מרצה כך שייתכנו גם "רק" 5-6 גיליונות. הש"ב בדר"כ לוקחים לא מעט זמן, אבל רוב הזמן מאוד טכניים.

יש בוחן אמצע מגן.

פונ' מרוכבות והתמרות אינטגרליות-

שוב, גם זה היה פעם 2 קורסים נפרדים: קורס של מרוכבות וקורס של טורי פוריה והתמרות.

וידאו של מרוכבות טוב. יש גם ספר של בן-ציון קון. יש תרגולים של יורם יחיא (אפשר למצוא בקלות בגוגל).

התמרות: כמו שכתבתי כבר...
שיעורי בית: 5-6 גיליונות במהלך הסמסטר.

בוחן אמצע מגן.

הקורס הזה ממש תלוי מרצה והממוצע משתנה בהתאם. 

מבוא למבני נתונים ואלגוריתמים-

הרצאות ותרגולים מועברים במצגות. אין וידאו וכדאי ללכת לשיעורים.

שיעורי בית: 8-9 גיליונות. דווקא ממש נחמדים (לאו דווקא קלים), אבל הרגשתי שאני לומדת משהו דרכם.
לדעתי הקורס די מעניין. יש ספר Introduction to Algorithms של Cormen (יש באנגלית ובעברית גם בספריות וגם בגרסאות אלקטרוניות).

אין לי ממש המלצות איך ללמוד לקורס הזה :( 

מבוא להסתברות ח'-

יש וידאו טוב. יש סיכום לוידאו כך שלא צריך לכתוב. יש הרבה סיכומים של הרצאות ותרגולים וגם חוברות תרגילים. 
שיעורי בית: גיליון כל שבוע בזוגות, קל לרפרנס. 

בוחן אמצע מגן. בחינה בדרך כלל רק אמריקאית.
לדעתי התרגולים יותר חשובים מההרצאות וכדאי במהלך הסמסטר לתרגל הרבה.

כימיה כללית-

לא עשיתי אבל אני חושבת שזה יותר קל אם יש לך רקע בכימיה מהתיכון.

בכללי לגבי שיעורי בית- חלק מהקורסים חובה להגיש בזוגות- חשוב מאוד למצוא שותף טוב ואחראי! לרוב אנשים כותבים שמחפשים בקבוצת פייסבוק של הקורס. 

בכללי לגבי השאלות ספרים: יכול להיות מצב שספרים ישארו אצלך כל הסמסטר. יש גם ספרים שמוגדרים להשאלת לילה, זאת אומרת שאפשר להשאיל אותם החל מ-7 בערב ולהחזיר למחרת עד 9 בבוקר (ובסופ"ש בחמישי מ-5 עד ראשון ב-10) וכך מעט תמיד יהיה עותק בספריה למקרה הצורך. 

יש קבוצה בפייסבוק של קניייה ומכירה בטכניון - שווה לחפש שם ספרי יד שנייה / חוברות מבחנים/ חוברות עזר. 

וידאו: שרת וידאו- http://video.technion.ac.il/Courses/ (צריך יוזר טכניוני) אבל רובם אפשר למצוא גם ביוטיוב. יש גם דיסקים שאפשר להשאיל מהספריות.

לגבי בטיחות במעבדות חשמל- 4 שעות הרצאה ואז בוחן אמריקאי קצר שצריך לקבל מעל 80 כדי לעבור- השאלות ממוחזרות בדר"כ- ממש שטויות וחשוב רק כדי לעשות מעבדות אז אם לא עברת לא נורא כי אתה בכל מקרה לא לוקח מעבדה. 

אם יש לך עוד שאלות אני אשמח לענות 
ושיהיה בהצלחה!! ^_^

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה Dolores!

אני חושב שאני יסיים את הברור הזה כשאני ידע סופית למה התקבלתי.

יש לי עוד 2 שאלות קטנות:

1. האם את ממליתה להשתמש בספרים או שזה סתם בזבוז זמן כי גם ככה מעבירים את אותו חומר בהרצאה.

2. בהרצאות,איך מסכמים? עם מחברת או עם דפדפת (ואז מעבירים הכל לקלסר או משהו כזה אני מניח).

ושוב תודה! :)

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

לגבי ספרים:

לדעתי אין דבר כזה יותר מדי חומר עזר. יכול להיות שמה שיש בהרצאות זה מספיק אבל ספר יכול לתת לך משהו אקסטרה (כיוון שונה להסתכל על דברים, משפט שלא הוזכר בהרצאה, דוגמא מעניינת..) או אם יש לך נושא שלא מספיק ברור..

גם לשיעורי בית זה עוזר או סתם לתרגל/לראות דוגמאות נוספות. 

מחברת/דפדפת זו כבר העדפה אישית. אם הכתב שלך לא ענקי ואתה כותב משני צידי הדף אז מחברת אמורה להספיק. אם אתה כותב מהר אז אולי גם תספיק לכתוב כל מה שקורה בהרצאה ועדיין לעקוב.

אני אישית מעדיפה דפדפת (יש את הדפדפות של אוקספורד שהדפים יותר עבים מהרגיל כך שהדף לא שקוף ואפשר לכתוב משני הצדדים...) או מחברת ספירלה שיש פס לתלישה טובה של הדפים (מקווה שזה מובן..) בעיקר כי אם יש הרצאה שפספסתי אז שיהיה קל להשלים וגם כדי לא להיסחב עם הרבה מחברות בתיק. אח"כ אני שמה בקלסר עם חוצצים לכל קורס או קלסר דק לכל קורס ואז יש מקום גם לשמור שיעורי בית/דפי עזר/ סיכומים שמדפיסים וכו'.

בקיצור...זו ממש החלטה אישית מה יותר נוח לך ^^

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...