מעבר לתוכן

פיזיקה 1 - ממש ממש אשמח לעזרה בזה - בעיקר להבנה לוגית

lev

הודעות מומלצות

שלום, 

נתונה לי השאלה המצורפת.

בזמן הפתרון עלו לי מספר סימני שאלה.

אני מבין מספר דברים- 

1. סכום המומנטים החיצוניים הוא 0  - התנע הזויתי נשמר לאורך כול הדרך.

2. כנ״ל גם התנע הקווי- מהירות מרכז המסה תשמר- נניח ומצאתי אותה בהתחלה .

ברור לי שעל מנת שהמצב שמתואר כאן יקרה - כול האנרגייה הקינטית של הקליע אמורה ל״התבזבז״ ולעבור לאנרגייה הקינטית של המוט ושני הגופים. אנרגייה זאת תהיה מורכבת מרכיב קווי ורכיב זויתי. ברכיב הקווי נשתמש במהירות מרכז המסה בריבוע מכפלתה בסכום המסות מחולקת בחצי. הרכיב הזויתי יהיה מרוכב ממחצית מומנט האנרצייה כפול אומגה בריבוע. ומשם אני אמור ע״ד השוואה לחצי mv^2 שהיה בהתחלה לקליע להגיע לתוצאה.

מספר שאלות ודברים לא ברורים.

1. להבנתי הקליע פוגע במוט- ופשוט נופל ואז המוט ממשיך בלעדיו- האם כשאני סוכם את המסות על מנת לקבל את הרכיב הקווי של האנרגייה אני לוקחת אותה בחשבון ?

2.כול העת עבדתי ביחס לנקודת ראשית הצירים- מיקום מרכז המסה שלי אמור להשתנות לאחר הפגיע ? הרי הקליע לא ממשיך הלא עם המערכת- אז ממשמע מיקום מרכז המסה נשאר באותו מקוםֿ או משתנה (חישבתי אותו אפסילון לפני פגיעה)  ?

3.כיצד אני מגיע לאומגה ? אני יכול למצוא את התנע הזויתי ההחלתי של הקליע על פי המכפלה הוקטורית בין הרדיוס וקטור של מיקומו (נק d בכיוון y חיוב) במסה ווקטורית ב מהירותו בכיוון x חיובי - אך מה לאחר מכן..? איזה משוואה אני אמור לבנות על מנת לבצע השוואה ולחלץ אותו ?

עד כאן- תודה למשיבים!! 

post-901-0-44513200-1402501719_thumb.png

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

1. הציור מתאר שולחן אופקי ולכן הקליע לא נופל אלא פשוט עוצר. נתון שההתנגשות אלסטית לחלוטין ולכן הקליע לא ממשיך לנוע עם המוט. המוט קבל מהירות קווית ימינה כתוצאה מההתנגשות ומתרחק ממנו.

2. מיקום מרכז המסה של מערכת שתי המסות הכבדות והמוט לא השתנה. זו המערכת שאתה מחשב לה מרכז מסה בבעייה הזו (לפני ההתנגשות היא נייחת והקליע נייד, אחרי ההתנגשות ההיפך). המסה הכוללת שלה היא 2M.

3. אומגה מופיע בשימור תנע זוויתי שאתה בונה. אם ראשית הצירים שלך היא במרכז המוט, שימור תנע זוויתי הוא פשוט:

http://www.codecogs.com/gif.latex?mv_0d=I%5Comega

מכיוון שרכיב מרכז המסה של התנע הזוויתי אחרי ההתנגשות מתאפס כי http://www.codecogs.com/gif.latex?r_%7Bcm%7D=0. מומנט האינרציה מתאים למערכת שתי המסות הכבדות והמוט.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...