מעבר לתוכן

פיסיקה 1 - עזרה

הודעות מומלצות

שלום, 

את התרגיל המצורף (צפרדע מוטנטית) פתרתי בעזרת מרכז מסה .

יחד עם זאת המתרגלת שלי אמרה שזה לא יעיל ומבחינתה אפשר לפתור את זה על ידי שימור תנע פשוט ...

ברור לי שמקינמטיקה אני מוצא זמן ומבטא את המרחק שנוגע לצפרדע  נניח t ו x  ברור שאם הצפרדע עברה x בכיוון החיובי אז הרפוסדה עבר l-x בכיוון ההפוך (ציר ה 0 שלי בקצה השמאלי של הרפסודה) באותו זמן- מכאן עוד משוואה קינמטית נותנת לי את הפיתרון בהנחה שיש לי את מהירות הרפוסה (יש מרחק וזמן- חסרה מהירות). השאלה איך אני מבין שהתנע נשמר במערכת המעבדה מנתוני השאלה? איך אני מחלץ את המהירות של הרפסודה (מהמתרגלת הבנתי שתנע בסוף הוא 0- לא ברור לי אם המערכת נעצרת?)- הפתרון עם מרכז מסה היה הרבה יותר אינטואיטיבי בהתייחס לתכונות של מערכת כזאת שבאות לידי ביטוי בצורה ממש טובה בתרגיל זה .

תודה מראש למסייעים.

post-901-0-37387900-1401268440_thumb.png

post-901-0-48762500-1401277439_thumb.png

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

השאלה איך אני מבין שהתנע נשמר במערכת המעבדה מנתוני השאלה?

אין כוחות חיצוניים על הצפרדע והרפסודה בכיוון x.

(מהמתרגלת הבנתי שתנע בסוף הוא 0- לא ברור לי אם המערכת נעצרת?)

התנע הכולל בציר x הוא אפס לאורך כל הבעייה כי הצפרדע והרפסודה מתחילות במנוחה ויש שימור תנע בציר x. לכן אם הצפרדע נוחתת על הרפסודה ונצמדת אליה שתיהן חייבות להעצר בסוף הבעייה.

איך אני מחלץ את המהירות של הרפסודה (מהמתרגלת הבנתי שתנע בסוף הוא 0- לא ברור לי אם המערכת נעצרת?)

http://www.codecogs.com/gif.latex?P_%7BTOTx%7D=0=mv_0%5Ccos(%5Calpha)+MV

הפתרון עם מרכז מסה היה הרבה יותר אינטואיטיבי בהתייחס לתכונות של מערכת כזאת שבאות לידי ביטוי בצורה ממש טובה בתרגיל זה .

אני די מסכים.

:dontknow:

...אבל היא צודקת, בפתרון ההוא יש שתי משוואות ופה רק אחת.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אודי עוד שאלה ברשותך, 

צירפתי עוד תרגיל (5) את התרגיל הזה פתרתי ממש בקלות בשימוש במרכז מסה- כמובן שאני חייב לציין שאני ידעתי מראש שטריז כזה בעל צפיפות אחידה רכיב ה x של מרכז הכובד שלו מצא שליש נניח ימינה (מערכת צירים ימנית רגילה) ומשם אני יודע שבנתונים האלה התנע על ציר x נשמר אז מרכז המסה יישאר זהה.

השאלה מה קורה אם אני מקבל גוף שאין לי ידע מוקדם לגביו ? אינטגרל ?

השאלה מה ציפו ממני לעשות כאן ? אני יודע מתוך שימור תנע ואנרגייה לבטא את המהירויות, ואז מצפים ממני בעזרת קינמטיקה למצוא זמן תנועה של הגוף הקטן ומשם עבור אותו זמן לבדוק את התנועה שעשה הגוף הגדול ? פשוט נראה לי ארוך ומסורבל במקצת ... מה דעתך? האם בנתונים האלה ללא שימוש במרכז מסה (או שימוש במשהו יעיל יותר) יש לך דרך לפתרון יעיל ?

תודה מראש. 

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אני לא רואה שום בעייה בשימוש במרכז מסה

מכיוון שמהירות ההתקדמות בציר x לא קבועה, אני לא רואה דרך נוחה יותר שמקבילה לבעיית הצפרדע.

הקטע הוא שלא באמת משנה איזו נקודה היא מרכז המסה של הטריז.

מכיוון שהטריז הוא גוף קשיח, כל נקודה על הטריז עוברת בדיוק אותו מרחק, ולכן http://www.codecogs.com/gif.latex?%5CDelta%20X זהה עבור כל נקודה שתבחר על הטריז.

...אין לך גם צורך אמיתי לדעת איפה בדיוק נמצא מרכז המסה של כל המערכת. אתה יודע שהוא לא זז בציר x וזה העיקר.

למיטב ידיעתי אתם לא אמורים להידרש לעשות שום חישוב שכרוך בחישוב מרכז מסה של גופים לא נקודתיים בפיסיקה 1 (לא שזה נחשב קשה, פשוט אין זמן לדבר על זה).

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אני מבין אבל אין אני בונה את המשוואה של מרכז המסה ? אם אני לא יודע איפה נמצא מרכז המסה של הטריז .. ? נניח במוט של הצפרדע הייתי חייב לדעת שזה נמצא במחצית אורכו.. בטריז כפי שציינתי ... ממה מתחילים  ?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

נניח במוט של הצפרדע הייתי חייב לדעת שזה נמצא במחצית אורכו..

שוב, אתה לא צריך לדעת איפה נמצא מרכז המסה.

לא היית צריך לדעת את זה גם במקרה של הצפרדע.

אתה יודע שמיקום מרכז המסה בציר x לא השתנה במהלך הבעייה, ולכן:

http://www.codecogs.com/gif.latex?%5CDelta%20x_%7Bcm%7D=0=%5Cfrac%7BM%20%5CDelta%20X%20+%20m%20%5CDelta%20x%7D%7BM+m%7D

אתה יודע שהצפרדע/בול העץ התקדם ב-L יותר ימינה ביחס לרפסודה/טריז:

http://www.codecogs.com/gif.latex?%5CDelta%20x%20=%20%5CDelta%20X%20+%20L

והנה שתי המשוואות שלך בלי שום צורך לדעת איפה נמצא מרכז המסה.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

ראיתי שענית לאנשים על השאלה עם המסות על החרוז... ֿ

יש לי םתרון פרמטרי לסעיף ה - ויוצאות לי 2 תשובו חיוביות עבור מהירות מסה 1 ביחס למעבדה ... 

עכשיו אני יודע שהפתרון שלי הוא נכון כי הצבתי נתונים של לפחות 3 אנשים על מנת לבדוק אותו ... ואני יודע שצריכה להתקבל תשובה שלילית...

2 תשובות זה מכיוון שמדובר במשוואה ריבועית בסוף... אתה רואה הגיון בתשובה חיובית ? ואם כן כיצד זה ייתכן?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

איך אתה יודע שצריכה להתקבל תשובה שלילית? או ליתר דיוק, איך אתה יודע שהסימן של התשובה לא תלוי בנתונים הספציפיים שהגרלת?

בתיאוריה, עם הנתונים הנכונים למסות, למהירות v0 ולמטען, יכולה להתקבל תשובה חיובית אם היא נמוכה יותר מהמהירות ההתחלתית של החרוז.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

אז זהו שיש לי באמת 2 כאלה אחת גדולה יותר ואחת נמוכה יותר ... אז להבנתי כול עוד הפוטנציאל פועל המסה הראשונה מתקדמת לעבר השניה עד המרחק המנימלי .. מרגע זה אמור להתחיל לעבוד כוח דחייה ביניהם אבל ייתכן מצב שהכוח דחייה קטן כך שהגוך הראשון ממשיך לדחוף את הגוף השני במצב בו כול הזמן הם במרחק מנימלי ביניהם?  אצלי המסה הראשונה גדולה יותר מהשנייה ...

אשמח להסבר .. כי זה קצת שיגע אותי ... וא ההקשר של המהירות ההתחלתית והמסות... איך זה בא לידי ביטוי..?

תודה.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הכח בין שתי המסות הוא כח דחייה לאורך כל התנועה.

המסה הראשונה מאטה כל עוד היא מתקרבת למסה השנייה, וממשיכה להאט גם כשהמסה השנייה מתרחקת ממנה.

אבל כשהמסות מתרחקות הכח נחלש והמסה הראשונה מאטה פחות.

המהירות הסופית של המסה הראשונה תלוייה בתשובה לשאלה עד כמה הספיקה הדחייה של הפוטנציאל להרוס את המהירות המקורית שלה לפני שהפוטנציאל הפך לזניח.

ככל שהמסה הראשונה גדולה יותר ביחס לשנייה קשה יותר לפוטנציאל להאט אותה.

ככל שהמהירות ההתחלתית של המסה הראשונה גדולה יותר הפוטנציאל יצטרך להיות משמעותי יותר זמן כדי לחסל אותה ולהפוך את כיוונה.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

השאלה איך אני מבין שהתנע נשמר במערכת המעבדה מנתוני השאלה?

אין כוחות חיצוניים על הצפרדע והרפסודה בכיוון x.

>(מהמתרגלת הבנתי שתנע בסוף הוא 0- לא ברור לי אם המערכת נעצרת?)

התנע הכולל בציר x הוא אפס לאורך כל הבעייה כי הצפרדע והרפסודה מתחילות במנוחה ויש שימור תנע בציר x. לכן אם הצפרדע נוחתת על הרפסודה ונצמדת אליה שתיהן חייבות להעצר בסוף הבעייה.

איך אני מחלץ את המהירות של הרפסודה (מהמתרגלת הבנתי שתנע בסוף הוא 0- לא ברור לי אם המערכת נעצרת?)

http://www.codecogs.com/gif.latex?P_%7BTOTx%7D=0=mv_0%5Ccos(%5Calpha)+MV

הפתרון עם מרכז מסה היה הרבה יותר אינטואיטיבי בהתייחס לתכונות של מערכת כזאת שבאות לידי ביטוי בצורה ממש טובה בתרגיל זה .

אני די מסכים.

...אבל היא צודקת, בפתרון ההוא יש שתי משוואות ופה רק אחת.

יש לי שאלה בקשר למשוואת התנע שכתבת

איך אני אמורה לדעת את מהירות הרפסודה אם מהירותה ההתחלתית והסופית היא אפס?

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

בדיוק ממשוואת התנע שכתבתי. את מחלצת ממנה את מהירות הרפסודה ומציבה במשוואה השנייה שאומרת שהצפרדע התקדמה ב-L ביחס לרפסודה:

http://www.codecogs.com/gif.latex?v_0%20%5Ccos(%5Calpha)t_f-Vt_f=L

כאשר http://www.codecogs.com/gif.latex?t_f הוא זמן הנחיתה של הצפרדע על הרפסודה שאת מחלצת מקינמטיקה של נפילה חופשית וידיעת המהירות והתאוצה ההתחלתיות בציר y.

קישור לתוכן
שיתוף באתרים אחרים

הצטרפות לשיח

באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.

אורח
הוספת תגובה

×   הדבקה כטקסט עשיר.   הדבקה כטקסט רגיל במקום

מאושרים אך ורק 75 סמייקונים.

×   הקישור שלך מוצמד אוטומטית.   הצגה כקישור במקום

×   תוכן הקודם שלכם שוחזר.   ניקוי עורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

טוען...
  • יצירת חדש...