markus פורסם מאי 5, 2014 דיווח שיתוף פורסם מאי 5, 2014 הסבר יתקבל בברכה, תודה. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם מאי 5, 2014 דיווח שיתוף פורסם מאי 5, 2014 אולי אני מפספס משהו, אבל התשובה היא לא אפס? :eusa_eh:יש לך אמנם אינסוף אברים בטור אבל כל אחד מתאפס בגבול. אז גם הסכום שלהם אמור להיות אפס. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Flying Python פורסם מאי 5, 2014 דיווח שיתוף פורסם מאי 5, 2014 (אולי אני מפספס משהו)תנסה סנדוויץ': תחליף/תחסום את הסכום בביטוי יותר נחמד (כלומר תמצא ביטוי גדול מהסכום הנתון וביטוי קטן ממנו).לי יצא שהגבול הוא 1 (אגב, אתה צריך גם להוכיח שהביטוי בסינוס הוא בין 0 ל-1 (או משהו בסגנון), זה יעזור לך לחסום את הסכום כמו שציינתי למעלה. בעצם אני חושש שכבר גיליתי את כל דרך הפתרון עם המשפט הזה...). ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם מאי 5, 2014 דיווח שיתוף פורסם מאי 5, 2014 איך אחד עם כל הסינוסים שואפים לאפס בגבול? מהו החסם התחתון שלך? ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
markus פורסם מאי 6, 2014 מחבר דיווח שיתוף פורסם מאי 6, 2014 הביטוי שבסינוס בין 0 ל - 1? למה בדיוק?אפשר לחסום את הביטוי בn^2 ששואף לאינסוף, אבל מהצד השני לא מצאתי ביטוי רלוונטי.כל אחד מהסינוסים נראה שבאמת מתאפס, אבל אני לא בטוח שמכאן ניתן להסיק שהסכום הוא גם כן אפס. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם מאי 6, 2014 דיווח שיתוף פורסם מאי 6, 2014 הביטוי שבסינוס בין 0 ל - 1? למה בדיוק?http://www.codecogs.com/gif.latex?n%5E4 עבור n שואף לאינסוף. ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
Flying Python פורסם מאי 6, 2014 דיווח שיתוף פורסם מאי 6, 2014 הביטוי שבסינוס בין 0 ל - 1? למה בדיוק?למה זה נכון או למה צריך את זה?אין בעיה להראות שזה נכון, אבל באמת קצת לא הייתי ברור לגבי למה צריך את זה. נדמה לי שזה יכול לעזור לנמק לגבי חסימת הסינוס (אנחנו יודעים איך סינוס נראה/מתנהג בקטע [0,1]), אבל אולי זה באמת היה מיותר. בכל מקרה אודי, ככה חסמתי:http://www.codecogs.com/gif.latex?n%5E2sin(%5Cfrac%7Bn%5E2%7D%7Bn%5E4+n%5E2%7D)%5Cleq%20%5Csum_%7Bk=1%7D%5E%7Bn%5E2%7Dsin(%5Cfrac%7Bn%5E2%7D%7Bn%5E4+k%7D)%5Cleq%20n%5E2sin(%5Cfrac%7Bn%5E2%7D%7Bn%5E4+1%7D)יש לנו סכום של n^2 איברים חיוביים, אז כמובן שהסכום קטן מ-n^2 פעמים האיבר המקסימלי בסכום (וכנ"ל עבור גדול מ-).שני הצדדים שואפים ל-1 ולכן מסנדוויץ'... 1 ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
אודי פורסם מאי 6, 2014 דיווח שיתוף פורסם מאי 6, 2014 צודק. טעיתי. :oops: ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
markus פורסם מאי 9, 2014 מחבר דיווח שיתוף פורסם מאי 9, 2014 תודה לכם ציטוט קישור לתוכן שיתוף באתרים אחרים More sharing options...
הודעות מומלצות
הצטרפות לשיח
באפשרותך לשלוח הודעה כעת ולהירשם מאוחר יותר. אם ברשותך חשבון, ניתן להתחבר עכשיו לשליחת הודעה דרך חשבונך.
הערה: הודעתך דרושה לאישור הנהלה לפני הצגתה.